Mevlüt Çavuşoğlu ’’Türkiye ile Suudi Arabistan ortak Kara harekatına girebilir.’’Suudi Arabistan Türkiye’ye uçak gönderiyor. Üslerde keşif çalışması da yaptılar.65 ülke havadan, karadan Daeş terör örgütünü temizlememiz lazım. Böyle olursa Rusyanın yaptığı gibi ‘Daeş mi Esad mı? gibi Daha iyi şeytanı seçin deme durumuna gelinmez.” diye açıklama yaptı.

Evet Dikkatinizi çekerim 65 Ülke ,7 Düvel değil 65 Düvel Deaşla savaşıyor.Ve henüz bölgeyi Deaş(IŞID)tan temizleyebilmiş değiller.Ayrıca Batağa Saplanan Suriye politikamızda Hala Esadı devirme hırsında takılı kalmış olmamız ayrıca tartışma konusu.


Her zaman ki gibi Çavuşoğlunun açıklamasının ardından konuyla ilgili Algı oyunları başladı. 


’’Türk ordusu Suriye de Pyd’yi vurdu.’’ Haberleri gündemimize oturdu. Türkmen hassasiyeti,Pkk/Pyd terörü, Kürt koridoruna engel olmak ve kırmızı çizgi söylemleri ile Milletin sinir uçlarına dokunan Propaganda çalışması başladı.


Ben yanılmayı çok isterim.Ancak O zaman da sorarım ABD de İsraille Kürt devleti kurulsun antlaşması yapan Suudi Arabistanla ne işiniz var ?


Hatırlarsınız Geçtiğimiz Haziran ayında İsrailin sır küpü Dışişleri bakanlığı Direktörü Dore Gold ile Suudi Arabistan hükümetinin danışmanlarından Enver Eşkinin ABDnin başkenti Washington da katıldığı toplantıda,7 maddelik bir plan hazırlandı .


Planın Türkiyeyi yakından ilgilendiren kısmı ise Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarını kapsayan bağımsız bir Kürt devleti kurulmasını öneren madde


Enver Eşki bu toplantıda "Barış içinde çalışarak, bölgede Türkiyenin, İranın ve Irakın amaçlarını engellemek için Büyük Kürdistanın kurulmasını sağlamalıyız"açıklaması yapmış


Türkiye den konuyla ilgili bir tepki gelmediği  gibi Aynı ay Suudilerle Kürdistan kurulmalıdır diye yedi maddelik plan hazırlayan İsrail dışişleri bakanlığı direktörü Dore Gold ve Türkiye Dışişleri bakanlığı müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Roma da bir araya gelmiş. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan bu görüşme ile ilgili Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için müzakereler yapıldığı. açıklanmıştı.


Son Bir haftadır gündemiz de yine Suudiler ,İsrailli konuklar ve üçlü ilişkilerin olması çok manidar ve büyük tesadüf...


Ortadoğuda Değişen haritalarda Kürt devletinden sonra Sünni devlet açılımının startı verilmiştir.Barzani petrolünün Akdenize ulaşma hedefi Rusya ve ABD ile ortak mutabakatla sonuca yaklaşmıştır.


ABD Başkan yardımcısı Joe Bidenin New York Timesta 2006 yılında yayınlanan makalesinde Bölgede çıkışın, Batıda Sünni,Güneyde şii,Kuzeyde ise kürt devleti kurulmasın gerektiğini vurgulanmıştır.


O günden bu güne Kısaca gelinen nokta


1- Kuzey Irak -Kerkük petrolleri Suriye den İsrail Hayfa Limanına oradan güvenle Batıya taşınacak.ABD ve İsrailli uzman heyet uzun süredir bu boru hattını yeniden faaliyete geçirmek için çalışıyor.


2 -Suudi petrollerinin Akdenize taşınması için Trans Arabistan petrol boru hattının yeniden faaliyete geçmesine çalışılmaktadır. Lübnandan Golan tepelerine oradan İsrail Hayfa limanına Suudi petrollerini taşıyacaktır..Rimelayn -Hayfa hattı da eklenince Bir gün de İsrail Hayfa limanından Milyonlarca varil petrol batıya geçecektir.


Böylece Kürt açılımından sonra sünni devlet açılımının startı verilecektir.
Şii devlet kısmına gelince 3. perde Rusya ile açılacaktır..


Ve Büyük Ortadoğu planı tamamlanacak Eş başkanlar tasfiye edilecektir.


Türkiye Bu işin neresinde sorusuna ise Yanılmayı dileyerek Güneydoğusunda diyor noktayı koyuyorum ..


Ülkü Sincar