Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Süper Lig'in en düşük maliyetli takımı olan Akhisar Belediyespor, düşük maliyetine rağmen futbolun para değil, akıl işi olduğunu gösterdi.

İlk devre bittiğinde spor kamuoyunun ‘Çıktığı gibi düşer’ gözüyle baktığı Akhisar Belediyespor, son hafta deplasmanda Orduspor’u 2-0 mağlup edip Süper Lig’de kalarak herkesi yanılttı. İkinci yarı oynadığı futbol ile futbol otoriterlerinin takdirini toplayan Ege temsilcisi, yönetim ve teknik heyetin doğru hamleleriyle Süper Lig’de kalmayı başardı.

Geçen yıl şampiyon olan kadroyu büyük ölçüde koruyan ve Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile devam eden yeşil-siyahlılar, devre arasında alınan Gekas'ın da katkısıyla sezonu 42 puanla 14. sırada bitirdi. Ege temsilcisi küme düşen daha yüksek bütçeli ekipleri Mersin İdman Yurdu (65 milyon 500 bin), Orduspor (72 milyon) ve İstanbul BBSK'yi (83 milyon 500 bin) geride bırakmayı başardı.

“Bize düşer diyenleri yanılttık” diyen Akhisar Belediyespor Başkan Hüseyin Eryüksel, başarının sırrının istikrardan geçtiğini söyledi. Her şeyin para olmadığını belirten Eryüksek, “Bu iş anlatmakla olmuyor, yaşamakla oluyor. İskelet kadromuzu yıllardır bozmadık. Süper Lig'e çıktığımızı da da iskeleti bozmadık. Yeni sezonda da yine bozmayacağız." dedi.

Yönetim olarak hep doğru hamleler yapmaya çalıştıklarını dile getiren Eryüksel, “Bütçeyi aşmıyoruz, kazandığımız paraları futbolcularımızla paylaşıyoruz:” şeklinde konuştu.

Profesyonel liglerde 2007-2008 sezonu bitiminde TFF 2. Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor, 2 yıl mücadele ettiği TFF 1. Lig'de 2011-2012 sezonunda şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde, geçen yılki kadrosunu korumayı tercih eden ve ligin ilk devresini 15 puanla son sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor, ikinci devre topladığı 27 puanla devrenin en başarılı 8 takımı içerisinde kendisine yer buldu.

Devre arasında kadrosuna dahil ettiği Yunan golcü Gekas'ın katkısıyla ikinci yarıda iyi sonuçlar alan Akhisar Belediyespor, sezonu 42 puanla 14. sırada tamamladı. Gekas, başarılı performansıyla 15 müsabakada 12 gol attı. Gol sevinci yaşadığı 10 müsabakada 7 galibiyete ulaşan Ege temsilcisi, diğer maçlarda 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Gekas'ın gol sevinci yaşadığı müsabakalarda sadece Kayserispor'a mağlup olan Akhisar Belediyespor, diğer 9 maçta 23 puan topladı.

Ligi deplasmanda 2-0'lık Orduspor galibiyetiyle tamamlayan Akhisar Belediyespor, dış sahada oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Deplasmanda 20 gol atan Ege temsilcisi, kalesinde 23 gol gördü. Dış sahada topladığı 22 puanla ligde en başarılı 6. ekip olan Akhisar Belediyespor, iç sahada ise 20 puan topladı.

Akhisar'da iç transferde sadece Brezilyalı forvet Bruno ve Senegalli stoper Sonko'nun sözleşmeleri sona eriyor. Bruno'nun sözleşmesindeki opsiyon kullanılacak. Sonko'nun da kalması isteniyor. Gekas'ın sözleşmesinde de opsiyon bulunuyor.

Editör: TE Bilisim