Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Dinsiz içi boş ümmetçilik yeyüzünde sadece Türk milletine Düşmandır..
Çünkü ümmetçiliğin şarapçılığın tek düşmanı vardır.. Türk ırkı..

TALİBAN’IN, KABİL’DE YAŞAYAN UYGURLARIN EVLERİNİ ARAMAYA BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ
 file:///var/mobile/Library/SMS/Attachments/40/00/685FD8CF-E7F6-40BE-B9EA-993718AB4370/_120086065_chinabaradarreuters.jpg 
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA AMERKEZİ(UYHAM)

Afganistan’da 20 yıl  aradan sonra iktidarı ele geçiren Taliban, kendisini ilk tanıyan  İslam’in düşmanı ve Uygurların soykırımcı katili  Komünist Çin’in  talebi üzerine başkent Kabil’de yaşayan ve çeşitli tarihlerde bu ülkeye gelerek yerleşen Doğu Türkistanlı Uygur Türklerin evlerini aramaya tabi tuttukları açıklandı.
Uygur Haber Ajansı’nin Uygurca haber bültenlerinde yer alan bilgilere göre ABD merkezli  ve Orta  Asya ile ilgili çalışmalar yapan Oxus Society ile Wilson Araştırma Merkezi Araştırmacılarından Bradley Jarden’in twitter paylaşımını kaynak göstererek  verdiği habere göre Taliban güçleri  21-22 Ağustos 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinde  Kabil’de yaşayan Uygur Türklerinin evlerine yönelik arama operasyonları başlattığını bildirdi. Haberde  Uygurlara yönelik operasyonlarında tutuklama yapıp yapmadıkları hakkında  daha ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Washington merkezli bir  İnsan Hakları Örgütü’nün isminin gizli tutulmasını isteyen bir yetkilisi  başkent Kabil’den ayrılamayıp bu kentte mahsur kalanve Afgan Vatandaşları ile evli olan  3 Uygur Türkü Hanımın  hayatlarından endişe ettiklerini  çeşitli yollarla kendilerini gizlemeye çalıştıklarını  ifade ettiklerini bildirdi. Adıgeçen Teşkilat  bu Uygur ailelerin can güvenliklerinin sağlanması için  bazı tedbirler düşündüklerini de bildirdi.

file:///var/mobile/Library/SMS/Attachments/23/03/57277D4F-29B1-44E7-AFF3-1F2245127A97/rn0LlZUW.jpg Uygur Türkü Hanım :  Taliban Bizi Çin’e İade Edebilir.

Bizleri kurtarın !
Uygur Ajansı başkanı Tahir Emin Uyguryan, Kabil’de  Afgan Vatandaşları ile evli olarak bu ülkede  yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir Uygur kadınının  telefonla kendisine  ulaşarak şunları anlattığı bildirdi : ” Bizlerden başka da Kabil’de yaşayan  bir çok  Uygurlar da  var. Onlar da bizim gibi zor durumda. Siz Kardeşlerimden özellikle  rica ediyor ve yalvarıyorum.  Bize yardım edin ve buradan bizlerin çıkmamıza yardımcı olun. Neresi olursa olsun gitmeye razıyız. Bunların (Taliban’ın ) bizi Çin’e geri  vermesinden çok endişe ediyoruz. Bizleri bir an önce buradan kurtarınız. ABD yönetimi   diğerleri gibi buradan biz Uygurları da kurtarsın.  Uygurların  evlerinin arandığını haberlerini biz de duyduk. Ama şimdiye kadar bizim evlerimizi aramadılar. Bizleri   evden hiç dışarı çıkmıyoruz.  Kendimizi adeta  gizliyoruz. İhtiyaçlarımız çocuklarımız dışarıdan getiriyorlar.
Uygur Hanım : Taliban Bizleri  Tesbit ve Çin’e İade Etmek İçin  Evlerimizi Arıyorlar
Kabil’de yaşayan Doğu Türkistanlı Uygur Hanım Uygur Haber Ajansı’nın Taliban güçlerinin Uygurların evlerini neden aradığı  yolundaki sorularını şöyle cevaplardırdı.  “Uygurların evlerini araması ve yerlerini tesbit etmesinin  sebebi çok açık ve net. Taliban Çin’e Uygurları kendilerine teslim etmek için   verdiği taahhüdünü yerine getirecektir elbette. Bizi Çin’e satacaklarından çok endişeliyiz.” şeklinde konuştuğunu  bildirdi.
Taliban Sözcüsü : Biz Tüm Müslümanların Haklarını Savunacağız.
Talibar Sözcüsü  uluslararası medyaya yaptığı açıklamada : ”  İslam Emirliği olarak Tüm Müslümanların haklarını savunacağız.  Çin’de yaşayan Müslümanlar da bunun içindedir elbette. Ancak.onların haklarını savunurken Çin’in iç işlerine asla karışmayacağız. ”  şeklinde konuştu.
Hindistan : Taliban Uygurlar için önemli bir Tehdit
Çin yönetiminin ezeli rakibi Hindistan medyası ise,Taliban’ın Afganistan’da iktidarı ele geçirmesini  değerlendiren bir çok haber ve yorumlara yer verdi. Hindistan medyası  Taliban’in  bölgedeki Uygurlar için de büyük bir tehdit olduğunu belirterek : ”  Çin’in Taliban’ı tanıma ve desteklemesi karşılığında Uygurlara yönelik baskı ve zulmünün şiddetini daha da arttıracaktır.” iddiasında bulundu.

file:///var/mobile/Library/SMS/Attachments/74/04/E0E11DB7-08B5-47EE-AD18-28F8C7B785D5/ooKPVAwG.jpg Uluslararası Medya :  Çin,Taliban’ı kullanarak

Uygurları Daha Da bastıracak
ABD’nin önde gelen gazetelerinden  NYT ve WSJ.başta  bir çok medya organında Taliban iktidarı ve yeni gelişmeler ışığında Uygur sorununa ait haberler ve analizler çokça yer almaya başladığı görüldü Haber yorumlarda Taliban’in kendilerini desteklemesi karşılığında bölgede Uygur meselesi başta bir çok sorunda Çin’den yana tavır sergileyeceklerini  tahmin ettiklerini belirttiler.

Kaynak :  https://iuyghur.com/posts/8a4e9cc3-9268-44d9-8628-3fb04c39a26f/ taliban(Haber : Yasıncan Mehmet)

Editör: TE Bilisim