Sincan Belediyesi, üzerinde tarihi cami ve imam hatip lisesi bulunan araziyi 99 yıllığına bir derneğe kiraladı.

Dernek camiyi ve liseyi yıkıp yerine AVM ve küçük bir cami yaptı. 17 Aralık operasyonlarının ardından Belediye “Bunlar paralel” deyip hem AVM’yi hem camiyi mühürledi.

Ankara Sincan’da bulunan “Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği”, 2008’de üzerinde Merkez Camii ve imam hatip lisesi bulunan araziyi, 99 yıllığına AKP’li Sincan Belediyesi’nden kiraladı. Dernek yönetimi, araziye AVM, daha büyük bir cami, imam hatip lisesi ile Kur’an kursu yapmayı taahhüt etti.

Sözcü'nün haberine göre; Belediyenin onayı sonrası Dernek, cami ve imam hatip lisesini yıkıp bu araziye tanesine 2 milyon lira değer biçilen 166 iş yeri kapasiteli AVM inşasına başladı. Rant uğruna cami ve imam hatip lisesi için küçük bir yer ayrıldı. AVM inşaatı sona yaklaşırken 17-25 Aralık operasyonu patladı ve işler tersine döndü. Yıkılan caminin yerine yapılan AVM ile yeni camiye mühür vuruldu. Bu gelişme sonrası ne AVM ne de cami ile imam hatip lisesi hizmete girebildi.

CAMİ DERNEĞİNE OPERASYON YAPILDI

AKP’li belediyenin şikayeti üzerine, cami derneği yönetimine de el konularak kayyum atandı. “Paralelci olmakla’’ suçlanan cami Derneği ile Sincan Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD) yöneticilerinden 20 kişi önceki gün gözaltına alındı. Zanlılar, ‘’İhaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, paralel yapıya ait bir dershaneye dernek kasasından usulsüz para aktarmakla’’ suçlanıyor.

KEÇİÖREN MHP'DEN MUHTEŞEM İFTAR KEÇİÖREN MHP'DEN MUHTEŞEM İFTAR

MHP’Lİ ÜYE: AKP’Lİ BAŞKAN SUÇ ORTAĞI

Olay Sincan Belediyesi Meclis toplantısında da gündeme geldi. Belediye’nin MHP’li meclis üyesi Hamdi Yılmaz, “Buraya ilk izni AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Tuna verdi. AKP’li Başkan ve bürokratlarında ifadeleri alınmalı. Burada bir suç varsa bu tek taraflı olmaz. Başkan ve iznin altında imzası bulunan bürokratlar da suç ortağıdır” dedi. Başkan Tuna, 2002-2007 arasında AKP’den Ankara milletvekiliydi.
Kaynak: Haberfedai

Editör: TE Bilisim