Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Diyarbakır'da düzenlenen tarihin en büyük uyuşturucu operasyonunda 4 köyde 21 ton esrar maddesi ele geçirildi.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Bölge Başkanlığı, tarihin en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı. Diyarbakır kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 21 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

        Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, operasyonların Lice ilçesinin Ortaç, Yalaza, Bağlan ve Kayacık köyü bölgelerinde düzenlendiğini açıkladı. 

PİYASA DEĞERİ 40 MİLYON LİRA

Bu operasyonla birlikte terör örgütünün en büyük finansal kaynaklarından olan uyuşturucunun yerinde elde edilmesiyle büyük başarı sağlandığını belirten Toprak, “Uyuşturucular yakalanmasaydı değişik illere gönderilecekti. Narkotik bilgileri toparlayan, özellikle uluslar arası çapta, Birleşmiş Milletler'de bu konu ile ilgili bilgi toplayan teşkilat verilerine göre PKK’nın uyuşturucu ticaretinin Avrupa’ya yönelik olarak yüzde 75’ini gerçekleştirdiği de açıkça ortadadır. Dolayısı ile bir taraftan finansmanı kesilmiş oluyor, diğer taraftan uyuşturucunun masum insanların geleceklerinin yok edilmesi noktasında da büyük bir darbe vurulmuş oluyor.” dedi. 

Toprak, Lice ilçesinde gerçekleşen operasyonda yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin 40 milyon lira civarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim