sinema oyuncusu Tarık Akan hükümeti yaylım ateşine tuttu. İmralı sürecinin bir seçim yatırımı olduğunu söyleyen Tarık Akan, terör örgütü PKK’nın silah bırakacağına inanmadığını ifade etti.

Akşam gazetesine konuşan Tarık Akan yeni anayasa çalışmalarına da değinerek Atatürk’ün olmadığı bir anayasaya karşı köy köy gezerek ‘bu anayasaya oy vermeyin’ diyeceğini ifade etti.

Çalışmaları süren yeni anayasada Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığını savunan Tarık Akan, “Bunu Tayyip (Erdoğan) kendisi de söylüyor. AİHM'de 'Kararı ulemaya sormak gerekir' diye başladı, bugüne getirdi. 'Toplum isterse laiklikten de vazgeçer' diyen o. Anayasanın 1, 2, 3. maddelerinden rahatsızlık duyan o. Şu anda müthiş bir laf etti. Mart sonuna kadar hedefi koydu, sonra kendi yazdığı anayasayı kamuoyuna götürmeye karar verdi. Hazırladığı anayasanın maddelerini biliyoruz. Bunlar içerisinde Atatürk, laiklik, demokrasi yok. Tamamen ABD'nin istediği, onun da İslam mantığına dayalı bir anayasa çıkarma peşinde. Bana zor geliyor” diye konuştu.

KÖY KÖY DOLAŞIRIM

Yeni anayasanın içinde Atatürk olmadan halka sunulması durumunda Tarık Akan olarak “Herhalde tüm ülkemde adım adım, köy köy, kasaba kasaba dolaşarak bağırırım. 'Bu anayasaya oy vermeyin' diye. Sanatçı arkadaşlarımla Anadolu’yu karış karış dolaşırız, sonuç ne olur bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

İMRALI SÜRECİ SEÇİM YATIRIMI

İmralı sürecine de değinen Tarık Akan, görüşmelerin oy toplamak amacıyla yapıldığını ileri sürdü. PKK’nın silah bırakacağına inanmadığını ifade eden Tarık Akan, “Güneydoğu'yu çok iyi bilirim. O insanları severim. Kürtleri çok severim, muhteşem insanlardır. Burada bütün yatırım bana göre seçimlere kadar PKK'nın harekâtını bir ölçüde alt seviyeye düşürmek. Ondan sonra oy toplama meselesidir. Kolay kolay bunun önüne geçebileceklerini sanmıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim