MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Mersin’in Tarsus ilçesinde araştırmacı-yazar Hikmet Öz’ün Tarsus’un yakın tarihini anlatan ve çarpıcı belgelerin yer aldığı kitabı 'Yakın Tarihte Tarsus 1850–2000' çıktı.

        Daha önce de 'Tarsus Tarihi' kitabıyla, Tarsus’un binlerce yıllık geçmişini günümüze taşıyan Hikmet Öz, çalışmalarını sürdürüyor. 'Yakın Tarihte Tarsus 1850–2000' kitabıyla ilgili değerlendirmede bulunan Hikmet Öz, “Bu eser kısmen de olsa Tarsus insanının 150 yıllık yaşamının bir özeti gibidir. Tarsus’ta yaşananlarla ilgili detaylara girmeden vermeye çalıştığım bilgiler ve belgeler, kentimizin bilinmeyen yönleriyle ilgili şaşırtıcı pek çok konuyu sunmaktadır. Uzun soluklu bu çalışmamda bana destek veren, gerçekten Tarsuslu olan insanımıza da vefa borcumuz olduğunu biliyorum. Çalışmama belge ve fotoğraflarla destek veren güzel insanların adlarını verdikleri belge ve fotoğrafların altında anarak, o güzel insanların isimlerini de benim kitabımla birlikte yaşamasını sağlamak görevimdi.” dedi.

        15 yıllık çalışmasının ürünü olan 'Yakın Tarihte Tarsus' kitabını Kaymakam Orhan Şefik Güldibi’ne de hediye eden Öz, kitabın, Tarsus’un yakın tarihini belgelere dayanarak irdelediğini belirtti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise "Tarsus gibi, tarihin en köklü şahitliğini yapmış bir ilçeye böyle bir eserin kazandırılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Değerli araştırmacı yazar Hikmet Öz'ü bu çalışmasından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim