TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Tayland`in turistik merkezlerinden Pattaya şehrinde "Art in paradise" (Cennetteki sanat) adlı müze 140'a yakın 3 boyutlu resim ile fotoğraf meraklıların ilgi odağı oldu.

Müzede ziyaretçiler, resmin üzerinde durarak, resmedilen manzaranın içindeymiş gibi fotoğraf çektiriyor. Resimlerin yanında bir de nerede durulmasını gerektiğini yazan açıklamalar bulunuyor. Dünyanın en büyük “hileli 3 boyutlu sanat müzesi" olarak adlandırılan sergi, 12 Koreli ressam tarafından 6 aylık bir çalışma sonucu hazırlandı. Müzede 140'a yakın 3 boyutlu resim bulunuyor.

Ziyaretçi akına uğrayan müze, değişik temalar ile çizilmiş 3 boyutlu resimlerle izleyenleri değişik kültürlere götürüyor.
580 metrekareye kurulmuş müze, hafta sonları 8 bine yaklaşan ziyaretçi sayısına ulaşıyor.

Müze yetkililerinden Autchara Nualsawad, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, insanların müzelere gittiklerinde sanatı uzaktan izlemek ile yetindiklerini ve müze içerisinde her yerde “dokunmayınız" yazısını gördüklerini söyledi. Bundan dolayı insanları sanat ile nasıl iç içe aynı temada birleştiririz düşüncesi ile hareket ettiklerini aktaran Nualsawad, böyle bir müze kurduklarını belirtti.

Müzeye gelen ziyaretçilerin iki defa mutlu olduklarını belirtten Nualsawad, ilk mutluluğu resim çekilirken, ikincisini ise evlerine gittiklerinde kendilerini o resmin içinde gördüklerinde yaşadıklarını ifade etti. Müzedeki resimlerin insansız bir anlam ifade etmediğini belirten Autchara Nualsawad, resmi tamamlayan unsurun insan olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim