Siz tabii bugün daha  “operasyonel”  yazılar bekliyorsunuz değil mi...

Ama napalım işte kader, kısmeti, fıtrat vs; biliyorsunuz “sizden gelenler” e ayırıyoruz pazartesileri;
Üstelik “hukuki süreci beklemeli” !!!!!
***
Haftanın ilk yazısı Dr. Oğuz Kağan Uysal’dan... AKP Eskişehir Kadın Kollarının  “Padişahım, sultanım Abdülhamid’im. Emanetin artık emin ellerde rahat uyuyabilirsin”  afişini hatırlatan Dr. Oğuz Kağan Uysal, bir kafa karışıklığına işaret ediyor:
“Biz Osmanlı tebaası değil, Osmanlı’yı da kuranların mensubu olduğu Türk Milleti’ne mensubuz. Bugün bir anda Osmanlı sevdalısı olup, kendilerini Osmanlı tebaası olarak görenler bilmelidir ki, kendilerinin hayran olduğu Osmanlı, yine kendilerinin sözde nefret ettikleri ne kadar gayrimüslim var ise(ermeni, rum, slovak, çek, rus, leh, bulgar, yahudi, hristiyan) devşirip, devlet-i Al’i Osman’ı bu devşirmelerin ellerine teslim etmiş ve kaçınılmaz bir şekilde yıkılmaktan çökmekten kurtulamamıştır. Ayrıca bu devşirmeler, geldikleri yerleri, mensup oldukları ırklarını ve dinlerini unutmamış, kin ve nefret ile sahip oldukları devlet gücü ile bugün hayran olunan Osmanlı’nın hüküm sürdüğü topraklarda, türlü iftira ve bahanelerle Türk çocuklarına kıymışlardır. Osmanlıyı Kemal Paşa ve silah arkadaşları değil, yine Osmanlı’nın içeride ve dışarıda uyguladığı yanlış politikalar yıkmıştır...”

çArşı ruhtur; yargılanamaz
Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye teşebbüsle suçlanan çArşı grubu üyelerinin de yargılanacağı dava yarın başlıyor. çArşı’ya Almanya’dan Fransa’ya, İngiltere’den Amerika’ya dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen yürüyüşlerden sonra, Balyoz mağdurlarının  “Sessiz Çığlığı” da destek oldu:
 “ Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bütün siyasi veya sivil oluşumlardan bağımsız, tamamen kendi irademizle ve imkanlarımızla, barışçıl Gezi protestolarında bulunduğu için haksız yere dava edilen 35 vatandaşımıza destek vereceğiz\’85
Türkiye’miz çağdaş, demokratik, özgür, laik ve huzurlu bir ülkeye dönüşene, bu baskı rejiminden kurtulana dek ÇARŞI ve benzeri kişi ve gruplara destek vermeye ve adalet sisteminin yeniden işlemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.
ÇARŞI bir ruhtur, yargılanamaz.