Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, sektörün nitelikli personel sorununa çözüm bulmak amacıyla eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Kalıpçılığın katma değerinin çok yüksek olduğunu ancak sektörde nitelikli personel sıkıntısı çektiklerini söyleyen Özoğul, "Teknik eğitime gereken önem verilmiyor." dedi.

UKUB bünyesinde kurulan Ulusal Kalıpçılık Eğitim Merkezi'nin (UKEM) 2015 yılı ilk dönem eğitimleri başladı. Beşevler Sanayi Sitesi’ndeki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ilk eğitim 'Sac Şekillendirme Kalıpçılığı' konusunda yapıldı. UKUB Başkanı Şamil Özoğul, sektörün nitelikli personel sorununa çözüm bulmak amacıyla eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Özoğul, şöyle konuştu: "Sektörümüzün en önemli sorunlarından birisi çalışacak nitelikli personel bulmak. Bu sorunun çözümüne katkı koymak amacıyla UKEM’i kurduk. Daha önceden açıkladığımız program dâhilinde eğitimlerimiz sürecek. Türkiye’deki mesleki eğitime daha çok ağırlık verilmesi gerekiyor. Katma değeri yüksek üretim yapılabilmesi için önce teknik ara personel konusundaki sıkıntının çözülmesi gerekiyor. Türkiye’de teknik eğitim yeterli değil. Eğitim merkezi kurmamızın nedeni teknik ara personel sıkıntısının çözümüne katkı koymaktır. Fakat bizim gücümüz oldukça sınırlı. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın teknik eğitime daha çok ağırlık vermesi gerektiği kanısındayız. Bu konuda sektör temsilcilerinin de görüşü alınıp hızla bir devlet politikası geliştirilmelidir."

Editör: TE Bilisim