Antik Patara’nın muhteşem tarihi Antik Patara’nın muhteşem tarihi
 Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, firma 4.7 (11.9 cm) ve 5.5 (13.9 cm) inç ekrana sahip iki yeni iPhone için üretici ve tedarikçilerle 70-80 milyon adet arasında üretim için görüşmeler yapıyor.
Apple’ın iPhone 6 için verdiği sipariş miktarı da, iPhone 5S ve 5C için verilen 50-60 milyon adetten daha fazla. iPhone 5S ve 5C, 4 inç büyüklükte ekrana sahip. İki yeni modelin 5S’e benzer metal kasaya ve farklı renklere sahip olması bekleniyor.

Küçük ekranda kaldı

Rakipleri daha büyük ekranlı modeller çıkarırken Apple daha küçük ekranlarda kaldı. Daha büyük ekranlı akıllı telefonlar Samsung’a ivme kattı. Samsung, 2012 tarihi itibariyle Galaxy S modeliyle tüketicileri 4.8 inç’lik büyüklükte ekrana sahip telefonlarla tanıştırdı. Daha büyük boyutlu telefonları da piyasaya sundu.

Konuya yakın kaynaklar, Apple’ın üretim yaptırdığı ekran üreticilerinin 5.5 inç’lik üretimde sorun yaşayabileceğini de belirtiyor. Büyük ekranların, telefonun daha ince ve hafif olmasını sağlayan in-cell teknolojisini kullanması nedeniyle üretimi daha karmaşık. Apple’ın üçüncü çeyrek sonuçlarında 35.9 milyon adetlik iPhone satışı açıklaması bekleniyor. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 15’lik artışı gösteriyor.

Editör: TE Bilisim