Apple geliştirme sitesinin hacklendiğini öne sürdü.

İbrahim Baliç adlı kişi, YouTube'a bir video göndererek Apple'ın sitesini hack'lemediğini, sadece güvenlik açıklarını ortaya çıkardığını bildirdi.

Apple 275 bin kişinin kayıtlı olduğu 3. parti geliştiricilere ait bilgilerin yer aldığı Developer portalının hack'lendiğini ve bu bilgilerin çalınmış olabileceğini açıkladı.

Geçen Perşembe gününden bu yana offline olan siteyle ilgili dedikoduların artması üzerine Apple açıklama yapmak zorunda kaldı.

Guardian gazetesi İbrahim Balic adlı bir Türk'ün "hack" olayının ardında olduğunu belirtti.

Gazete, Balic'in YouTube'a bir video gönderdiğini ve bunun bir hack saldırısı olmadığını sadece Apple'ın sisteminde sızıntı olduğunu göstermeyi amaçladığını belirtti.

Balic videoda bulduğu tüm açıkları Apple'a rapor ettiğini de vurguladı.

Balic'in videoda geliştirici ismini ve ID'sini kullanması ve e-mail belirtmesinin ardından Guardian gazetesi Balic'e ulaştı.

Antik Patara’nın muhteşem tarihi Antik Patara’nın muhteşem tarihi

Balic yaptığı açıklamada "Toplamda 13 bug buldum ve onları direkt olarak Apple'a rapor ettim. Benim raporumun ardından site kapatıldı. Bana herhangi bir dönüş yapmadılar. Sonra da saldırıya uğradıklarını duyurdular. Benim amacım sadece bugları rapor etmek ve ne kadar derine gidebileceğimi göstermekti" diye konuştu.

İbrahim Balic daha önce Facebook’unda güvenlik açıklarını bulmuş, hatta Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in hesapına girmiş, sosyal medya ağı tarafından ödüllendirilmişti.

Editör: TE Bilisim