Milli deniz seyir füzesi ATMACA, yeni testinde 220 km. mesafedeki hedefi başarıyla vurdu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir “Atmacamız bu sefer uzun uçtu. 220 km mesafedeki hedefi başarıyla vurarak fonksiyonlarını mükemmel şekilde yerine getiren  ATMACA seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor.” dedi.

ROKETSAN da konuyla ilgili olarak “ATMACA projemizin Son Güdümlü Uçuş Testi, 1 Temmuz 2020 tarihinde Sinop Test Merkezi’nde gerçekleştirildi. Test kapsamında 200+ km mesafedeki test hedefine su sathından uçuş ile hücum edildi ve hedef başarıyla vuruldu.” açıklamasını yaptı.

ATMACA, su üstü harbinde Deniz Kuvvetlerinin harekât ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen; hücumbot, fırkateyn ve korvetlerde kullanılabilen, yüksek hassasiyetli satıhtan satha bir güdümlü mermidir.

Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak hedefine doğru yol alan ATMACA, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor. 220 km’nin üzerinde bir menzile sahip olan ATMACA’nın; hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal kabiliyetlerinin ardında ise sahip olduğu gelişmiş ve modern veri bağı yer alıyor. En verimli görev profilini sunabilen sistemde; hedefe zamanlama, hedefi vurma ve hedefi ateş altına alma operasyonel modları mevcut.

ATMACA, her türlü hava şartında kullanılabiliyor. Karşı tedbirlere dayanıklılığı; hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yetenekleri ile ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor. Tasarımı, gelişen teknolojiler doğrultusunda, ağırlığın azaltması ve yapısal dayanımın arttırılması için kompozit malzeme teknolojileri kullanılarak yapıldı ve füzenin üretiminde bu teknolojilerden azami ölçüde yararlanıldı.

4 Kasım 2019’da ATMACA Satıhtan Satha Güdümlü Mermisi’nin atışı, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen TCG KINALIADA’dan başarılı bir şekilde yapılmıştı.

Sistem Özellikleri

  • Otonom
    • Düşük Radar İzi
    • Yüksek Hassasiyet
    • Tüm Hava Şartlarında Görev Yapabilir
    • Karşı Tedbirlere Dayanıklı
    • Veri Bağı ile Hedef Güncelleme, Yeniden Saldırı, Görev İptal Yeteneği
    • Üç Boyutlu Görev Planlama
    • Su Üstü ve Su Altı Platformlarından Kara ve Su Üstü Hedeflerine Karşı Angajman
    • Su Üstü Platformlardan Su Üstü Hedeflere Karşı Angajman
    • Hedef Seçimi
    • Uzun Menzil

Teknik Özellikler

Çatıya güneş enerjisi kurdular! Şimdi elektrik satıyorlar... Kazandıkları para şaşkına çeviriyor Çatıya güneş enerjisi kurdular! Şimdi elektrik satıyorlar... Kazandıkları para şaşkına çeviriyor

Uzunluk: 4.800 – 5.200 mm
Ağırlık:  < 800 kg
Menzil:  > 200 km
Güdüm: Ataletsel Navigasyon Sistemi + Küresel Konumlama Sistemi + Barometrik Altimetre + Radar Altimetre
Harp Başlığı Tipi: Yüksek Patlayıcılı Penetrasyon Etkili
Harp Başlığı: Ağırlığı 250 kg
Arayıcı Başlık: Aktif RF

Editör: TE Bilisim