Dünden bu güne dünyada bilim teknoloji ve tıbbın sultanları Dünden bu güne dünyada bilim teknoloji ve tıbbın sultanları
Filistin’li bir hacker, Facebook’ta güvenlikle ilgili bir açık keşfetti. Arkadaş listende olmayan birinin duvarına yazı yazmayı bulan hacker, defalarca Facebook ekibine bununla ilgili mail atmasına rağmen sorun çözülmeyince, çareyi Mark Zuckerberg’in kendi özel sayfasına yazmakta buldu.




Khalil Shreateh, bu açığı ilk keşfettiğinde Facebook ekibine hemen mail atarak durumu bildirdi. Fakat Facebook ekibi bunun bir açık olmadığını ve herhangi bir problem olmadığını belirtti. Genellikle böyle durumları bulan hackerlara para ödülü veren Facebook, teşekkür bile etmeyince, Khalil de Mark’ın kendi sayfasına girerek onları inandırmaya çalıştı.

Bilgi Sistemleri mezunu olan Khalil, Zuckerberg’in duvarına, “Gizlilik politikasına uymayarak rahatsız ettiğim için özür dilerim. Fakat Facebook ekibinden herhangi bir olumlu geri dönüş alamadığım için size yazıyorum” dedi. Birkaç dakika sonra ekipten, patronlarının sayfasını nasıl hackleyerek böyle bir şey yaptığını öğrenmek istediklerine dair mail geldi.

Mail’de bu problemi Perşembe günü düzelttiklerini fakat hala nasıl böyle bir işlem gerçekleştirebildiğin anlamadığını belirten Matt Jones, genelde bu durumlarda hackerlara ödenen 500 dolarlık ödülü de alamayacağını çünkü açıkları belirleme durumunda gerçek hesap yerine sahte hesap oluşturarak onun üzerinden işlem yapması gerektiğini belirtti. Facebook ekibinden Matt Jones, başka insanların gizliliğini ihlal ettiği için bu durumdan ödül alamayacağını söyleyerek, ilerde oluşabilecek herhangi bir açıkta kendilerine bildirilmesinden mutluluk duyacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim