Dünden bu güne dünyada bilim teknoloji ve tıbbın sultanları Dünden bu güne dünyada bilim teknoloji ve tıbbın sultanları
Akıllı telefonları dayanıklılık testine tabi tutan SquareTrade, yeni iPhone'ların önceki modellere göre daha kolay kırıldığını belirtti.

Apple'ın yeni piyasaya çıkan iPhone 5S modelinden alan tüketicilerin, telefonlarını yere düşürmemeye dikkat etmesi gerekebilir. Elektronik cihazlar için sigorta planları satan SquareTrade sitesi, aralarında yeni iPhone'ların da olduğu beş telefon modelini dayanaklılık testine tabi tuttu. 1,5 metre yükseltikten yere bırakılan, suya batırılan, masa üzerinde kaydırılan telefonlara, sağlamlıklarına göre risk puanları verildi. Telefon ne kadar sağlamsa, risk puanı o kadar düşük oldu. 

GALAXY S4 SONUNCU OLDU
CNBC-e'nin haberine göre, teste tabi tutulan iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, Samsung Galaxy S4 ve Google Moto X telefonlar arasında en kötü performansı Galaxy S4 sergiledi. Risk puanı 7 olarak belirlenen Galaxy S4, su altında 10 saniye kaldıktan sonra bozuldu. Telefon yüksekten bırakılma testini de geçemedi. 

iPHONE 5 DAHA DAYANIKLI
iPhone 5, aldığı 5 puan ile, plastik kaplı iPhone 5C'den daha sağlam olduğunu gösterdi. 5C'nin risk puanı 6 olarak belirlendi. iPhone 5S de sağlamlık testinde 5,5 puan alarak bir önceki iPhone modelinin gerisinde kaldı. 

EN SAĞLAM MOTO X 
Google'ın Moto X modeli ise testleri ufak çiziklerle atlatarak beş telefon arasındaki en sağlam model olduğunu gösterdi. Moto X'in risk puanı 4,5 olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim