Dünden bu güne dünyada bilim teknoloji ve tıbbın sultanları Dünden bu güne dünyada bilim teknoloji ve tıbbın sultanları
 İmkansız gibi görünüyor; ancak Apple bunu yaparsa büyük bir hayal gerçek olacak.
Apple, şarj olmadan haftalarca çalışabilen telefon, tablet ve laptop'lara öncülük edebilir.

İngitere merkezli firma Intelligent Energy, yaptığı açıklamada ortak çalıştığı "uluslararası bir elektronik şirketiyle" ve " ABD 'de önde gelen kaynaklarla" bir dizi patent satın aldıklarını söyledi.

İki firma, şu sıralar "yakıt hücreleri" yoluyla elektronik cihazlara günlerce ve hatta haftalarca güç sağlamak üzere çalışıyorlar.

Daily Mail'in haberine göre Intelligent Energy'nin yakıt hücreleri, hem doğa dostu, hem de verimliler ve böylece pili uzun süre dayanan, çevreye saygılı elektronik cihazların üretimine izin veriyorlar.

Apple ile Intelligent Energy arasındaki ortaklığın fısıltılardan ileriye giden kanıtları da var.

Intelligent Energy'nin COO' su Joe O'Sullivan'ın daha önce Apple'da görev yapmış olması ve şirketin Apple'ın Cupertino'daki yönetim merkezine yakın bir yerde, San Jose, Kaliforniya'da bir ofis açması, ortaklığın gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Intelligent Energy, Suzuki ve Boeing gibi firmalara teknoloji satan bir firma; ancak yakıt hücresiyle çalışan tüketici elektronikleri rüyası, henüz gerçeğe dönüşmedi.

Apple, 2011'den bu yana yakıt hücrelerini MacBook'a koymaktan bahsediyor. Kim bilir, belki de fikrin hayata geçme zamanı gelmiştir. 

Editör: TE Bilisim