Apple'ın başlattığı akıllı saat fikri Google ve Samsung ile devam ediyor. Giyilebilir teknoloji ürünlerine ilk adımı Galaxy Gear adını verdiği akıllı saat ile yapacak olan Samsung, yakın zamanda bu ürünü karşımıza çıkaracak. Güney Koreli şirketin 29 Temmuz'da yaptığı patent başvurusuna bakılırsa, söz konusu akıllı saatte esnek ekran kullanması bekleniyor. Galaxy Gear hakkında ilk ayrıntıyı yaptığı patent başvurusu ile vermiş olan Samsung, bu saati ileApple'ın iWatch'i için de ciddi bir rakip olacağa benziyor.

   İddialara bakılırsa, Samsung'un akıllı saati Androidişletim sistemine sahip olacak. Bu sayede diğerAndroid cihazlarla bağlantı kurması da çok daha kolay hale gelecek. Esnek ekranı, etkileyici tasarımı ve kavisli yapısı ile Apple'ın akıllı saatinden çok daha kullanışlı bir saate imza atacağı düşünülen Samsung, Eylül ayı başında satışa sunulabilir gibi gözüküyor.

Antik Patara’nın muhteşem tarihi Antik Patara’nın muhteşem tarihi

   AppleGoogle ve LG'nin akıllı saat üzerinde çalıştığını bile Samsung, Galaxy Gear'ı rakiplerinden önce piyasaya sunmak için çalışmalarına hız kazandırdı. Görünüşe bakılırsa, bu yılın son çeyreğinde başlayacak olan akıllı saat yarışı 2014 yılına damgasını vuracak. Bu yıl tablet yılı olarak gösterildiği gibi, gelecek yıl da akıllı saat yılı olacak gibi gözüküyor. Bu yarış içerisinde esnek yapısı ile fark yaratacak olan şirket de yine Samsung olabilir. 

Editör: TE Bilisim