Dünyaca ünlü internet ansiklopedisi Vikipedia’da yayımlaman “Üretken Mucitler Listesi”nde 2014-2020 yılları arasında aldığı 218 patent ile yer alan Burkay Dönderici, ülkemizi temsil eden tek Türk oldu.

2003 yılına dek en fazla patent almış mucit, 1093 patent ile Thomas Alva Edison iken bu rekor 2003 yılında Japon mucit Shunpei Yamazaki tarafından kırıldı. 2008 yılında Yamazaki’nin rekoru ise mucit Kia Silverbrook tarafından kırılmıştı.

Üretken Mucitler Listesi her yıl Ekim ayında yayımlanmakta olup, listeye mucitlerin sadece “faydalı” olarak nitelendirilebilecek patentleri dâhil edilmektedir.  Dünya çapında 200 veya daha fazla faydalı buluş patenti alan mucitlerin listelendiği tabloda, bu yıl 5737 patent ile Yamazaki Birinci sırada yer alırken, Silver Brook ise 4747 patent ile ikinci sırada yer aldı.

Bağlantı için tıklayınız.

TCG ANADOLU LHD Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi TCG ANADOLU LHD Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi

Tabloda 218 faydalı buluş patenti ile yer alan Burkay Dönderici, 2002 yılında Bilkent Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Ohio State Üniversitesi’nde Master ve Doktora eğitimini, 2014-2016 yılları arasında ise Teksas A&M Üniversitesi’nde  “İş Liderliği Geliştirme Programı”nı tamamlamıştır. Yurt dışında başarılı bir kariyere sahip olan Dönderici 2020 yılı Haziran ayından beri merkezi Kaliforniya’da bulunan ünlü otonom araç üreticisi “Cruise” firmasında çalışmaktadır.Bağlantı için tıklayınız.

Vikipedia’da yer alan Üretken Mucitler Listesi

Editör: TE Bilisim