TCG ANADOLU LHD Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi TCG ANADOLU LHD Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi
BTK Başkanı Acarer, yaptığı açıklamada, cep telefonları ve internetin artık insanların günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi. İnsanların, yaşadığı şehirde cep telefonu erişimi ve internet altyapısının sorunsuz hizmet vermesini çok önemsediğini dile getiren Acarer, geçtiğimiz günlerde uluslararası araştırma ve danışmanlık kuruluşu Economist Intelligence Unit (Ekonomist İstihbarat Birliği) tarafından açıklanan Yaşanabilir Şehirler Sıralaması'nın da bu durumu açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Söz konusu sıralamanın şehirlerin sağlık, kültür, çevre ve eğitim altyapısının yanı sırateknoloji altyapısının da baz alarak belirlendiğine dikkat çeken Acarer, “Yaşanabilir Şehirler Sıralaması'nda Melbourne, Vancouver, Toronto, Sydney gibi altyapısı gelişmiş şehirler ilk 10 arasında yer alıyor. Bu çalışma artık yaşanabilir şehrin anahtarının teknoloji olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

“Türkiye'de nedensiz bir tepki var”

Türkiye'de de insanların internet ve cep telefonu çekim kalitesine büyük önem verdiğine işaret eden Acarer, şöyle devam etti: “İnsanlarımız cep telefonları ile rahatlıkla konuşmak istiyor, hatta cep telefonlarından internete girmek istiyor. Mobil iletişim için vazgeçilmez bir unsur olan baz istasyonları hakkında şehir efsaneleri dolaşıyor. Bunlar doğru değil. Mobil haberleşmenin başladığı tarihten bu yana baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı etkisi olduğuna ilişkin bugüne kadar ispatlanmış hiçbir bilimsel veri bulunmuyor. Türkiye'de nedensiz bir tepki var. Bu baz istasyonlarını üreten dünyada 4-5 tane firma var. Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da, İngiltere'de, Avusturya'da hangi baz istasyonları kullanılıyorsa, Türkiye'de de aynı baz istasyonlarını kullanıyoruz. Farklı bir model farklı bir sistem yok. Avrupa'ya bakıyorsunuz, her yerde aynı sistem uygulanmasına karşın orada böyle tepkiler olmuyor.”
Hürriyetteknoloji
Editör: TE Bilisim