Aydınlar Ocağı Genel Başkanından Tarihi Uyarı! Aydınlar Ocağı Genel Başkanından Tarihi Uyarı!
İstanbul’dan Ankara’ya giden yolcu otobüsü seyir halindeyken bir anda alev alıp yanmaya başladı. Otobüsteki 52 yolcu son anda tahliye edilirken, alevler ve göğe yükselen yoğun duman cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

        Olay, saat 06.00 sıralarında İstanbul- Ankara TEM Otoyolu Akıncılar mevkisinde yaşandı. 52 yolcusuyla Ankara’ya gelen 34 YP 2003 plakalı özel bir firmaya ait yolcu otobüsünün motor kısmında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler bir anda otobüsün etrafını sardı. Yoldan geçip olayı gören bazı sürücüler araçlarındaki yangın tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Şoför, otobüsün kapılarını açarak yolcuların tahliyesini sağladı.

        Polis, itfaiye ve ambulans ekiplerinin de sevk edildiği kaza yerinde trafik akışını kesti. Olay yerinde güvenlik tedbirleri alındı. İtfaiye ekipleri yangını kısa süre söndürdü. Yolcular ise firmanın gönderdiği başka bir otobüsle Ankara Otogarı'na ulaştırıldı.

        Otobüsün altından 3 saat boyunca koku geldiğini ifade eden yolcular, şoförün birkaç kez aracı durdurarak kontrol ettiğini ancak Akıncılar mevkisine geldiklerinde bir anda alevlerin yükseldiğini, şoförün kapıları açmasıyla kendilerini son anda dışarı attıklarını belirtti. Bazı yolcuların olayın şokunu atlatamadıkları görülürken, yolculardan bazıları ise itfaiyenin olay yerine geç geldiğini öne sürdü. Bir yolcunun ise otobüs içerisinde eşyalarını aradığı görüldü. Otobüs tamamen kullanılmaz hale gelirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim