Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi? Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi?
 Yapılan bir sektör araştırmasına göre FETÖ ve marka sahipleri dışında; Eğitim kurumlarından bir kaç istisna dışında ekmek yiyen yok denecek kadar az.

Sadece yayın bina öğretmen vb masraflar sıfıra sıfır elde var sıfır okul arsası konusunda Fetö ekibi gibi kimse korunmadı imtiyaz görmedi. Okul için arsa sözleri hep balon!.. Dershane kapatarak adına Temel lise deyip yine kursla liselerin ayağına sıkıldı! Yazık kaybolan yıllara; boşa geçen ömre...

Öğrenci sınav kazanıyor; öğretmen maaşını alıyor; bina sahibi kirasını vb masraflar üç kuruşu İle birleştirip bir araya gelen kurum sahipleri nal topluyor... bol bol günah keçisi ilan edilip kamuoyu üzerlerine kışkırtılıyor! Halbuki evler, vakıflar, dernekler ve merdiven altları artık seyyar hücre dershaneler ile dolu... artık oralarda hangi istismar çarkları işler, o ilerde itiraflar İle görülecektir.

Meşru yasal bir mal ve hizmete olan ihtiyacı yasaklar değil arz talep kapatır. Takviye kurs ve özel ders ihtiyacı ortadan kalkarsa; eğitim sistemi bunu okulda çözerse, zaten buna ihtiyaç kalmaz.

Özel ders alamayan, özel okula gidemeyen orta direk için bu kurumlar eğitimi takviye ediyor. Yani eğitimin derslik öğretmen araç gereç problemi çözülürse müşteri bulamayan kapanır.

Haberalp Özel Haber


Editör: TE Bilisim