Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP’nin üniversitelerdeki terör olaylarının araştırılması için TBMM Genel Başkanlığı’na sunduğu Meclis Araştırma önergesi Genel Kurul’daki görüşmelerin ardından AK Partili vekillerin oyları ile reddedildi.

TBMM Genel Kurulunun 30 Aralık 2015 tarihli 22. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yönetiyor. Gündem dışı konuşmaların ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) TBMM Başkanlığı’na sunduğu Meclis Araştırma önergesi Genel Kurul’daki lehte ve aleyhteki konuşmaların ardından yapılan oylama sonrasında AK Partili vekillerin ret oyu kullanmasıyla kabul edilmedi.

Önergede MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ve arkadaşlarınca Türkiye'deki üniversitelerde yıllardır süren yoğun yasa dışı PKK terör örgütü yapılanması ile birlikte üniversitelerde devam eden terör eylemleri, üniversitelerdeki PKK propagandasının engellenmemesi ve öğrenciler üzerinde baskı kurulması pek çok öğrencinin öğretim haklarının ve can güvenliklerinin tehdit altında olduğuna dair üniversite yönetimlerine başvurulduğuna dikkat çekildi. Buna rağmen üniversite yönetimlerinin ve emniyet birimlerinin gerekli tedbirleri almaması sonucunda Türkiye'deki üniversitelerde öğrencilerin PKK terör örgütü militanlarınca şehit edilmesi ile de sonuçlanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma önergesi sunuldu.

MHP'li Vekil, “İhanet süreci olarak gördüğümüz, AKP'nin 'çözüm süreci' adını verdiği dönemde 'Üniversite yıllarında namaz da kılardı' denilmek suretiyle parlatılmak istenen bebek katilinin üniversitelerdeki yandaşları, ODTÜ'de, namaz kılan öğrencileri darbetmeye kalkışmıştır. Biz Cumhurbaşkanının ODTÜ'de müessif olaylara göstermiş olduğu tepkinin aynısını PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan milliyetçi, vatansever öğrencilere de göstermesini bekler, bunu dilerdik.” diye konuştu.

MHP’nin üniversitelerdeki terör olaylarının araştırılması için TBMM Genel Başkanlığı’na sunduğu önergesine AK Parti ve HDP aleyhte konuşma yaparken ana muhalefet partisi CHP lehte konuşma yaptı. Yapılan oylama sonrasında MHP’nin önergesi reddedildi.

Editör: TE Bilisim