Kürtçe’nin İlginç Temelleri Kürtçe’nin İlginç Temelleri
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan kadınlar, terör olaylarının etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Çatışmalar sebebiyle evlerini terk eden kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve HAKYAD Vakfı sahip çıktı.

Başkanlığını Necla Hattapoğlu’nun yaptığı vakıf, bakanlık ve valiliğin desteğiyle, terör mağduru kadınların meslek sahibi olmaları, aile ekonomilerine katkıda bulunmaları ve sosyalleşmeleri amacıyla kurs düzenledi. Kadınlar kurs görürken çocukları da kreşte okuyor, eğleniyor. Çatışmalar sebebiyle evini terk etmek zorunda kalan kadınlardan Mesude Kaya, “Biz burada sepet yapıyoruz, seccade yapıyoruz. Hem kazanıyoruz hem de çocuklarımız burada okuyor.” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan terör olayları en çok kadınları ve çocukları etkiledi. Çatışmalar sebebiyle kadınların ve çocukların psikolojileri bozuldu. Terör mağduru kadınların, yaşadıkları terör olaylarının etkisinden kurtulmaya yönelik kurslar açılıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve HAKYAD Vakfı işbirliğiyle kurslar açıldı. Abdaldede Mahallesi’nde düzenlenen kursta 190 kadın eğitim görüyor. 50 çocuk ise kreşte geleceğe hazırlanıyor. Kursta 4 öğretmen görev alıyor. Kadınlar el işi sanatlarını başta olmak üzere birçok sanat dallarında kendilerini yetiştiriyor.

Mesude Kaya, kursta el sanatlarını öğrendiklerini söyledi. Çatışmalar sebebiyle evini terk ettiğini, çocuklarının kreşte geleceğe hazırlandığını kaydeden Kaya, “Çatışmalar başlayınca biz Bağlar’a gittik. Eşim çalışmıyor. Biz buraya çalışmaya geliyoruz. Sepet yapıyoruz. Seccade yapıyoruz. Hem kazanıyoruz hem de çocuklarımız burada okuyor.” dedi.

Hatice Duman ise terör olaylarından etkilendiklerini belirterek, “Çocuklarımız eğitiminden oldu. İş yapamadık. Her şeyden mahrum kaldık. Biz bu tür olayları artık istemiyoruz. Burada el sanatlarını yapıyoruz. Ekmek sepeti yapıyoruz. Buraya gelip psikolojimizi düzeltmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cihan

Editör: TE Bilisim