İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Türkiye İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla sarsılırken, terörün son 2 yıl içindeki yeni hedefinin sivil havacılık ve turizm olduğu görüldü.
Malezya Hava Yolları'na ait uçak 2014 yılı Temmuz ayında füzeyle düşürüldü.
Hollanda Ulusal Taşımacılık Emniyet Dairesi, MH17 Malezya uçağının Ukrayna'da düşürülmesine Rus yapımı bir Buk füzesinin neden olduğunu açıkladı. Bu olayda 298 kişi yaşamını yitirdi.
Geçen sene Ekim ayında Mısır'da Rus uçağı düşürüldü. Sharm-el Şeyh'ten havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Sina Çölü üzerinde düşmüştü. Rusya tarafından yapılan açıklamada, bu uçağın bir bomba ile düşürüldüğü belirtildi. Bu olayda 224 kişi öldü.
Bu yıl 22 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve metroya terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 masum insan yaşamını yitirdi.
Mayıs ayında ise Mısır uçağı Paris'ten Kahire'ye giderken Akdeniz üzerinde düşürüldü. Uçakta 56 yolcu ve 10 mürettebat vardı. Bu uçağın da bir bomba ile düşürüldüğü açıklandı.
DAEŞ tarafından yayınlanan bir videoda yeni hedefin Almanya'nın Köln/Bonn Havalimanı olduğu belirtildi. DAEŞ'li teröristler buraya yapacakları saldırının temsili görüntülerini internet ortamında yayınlayarak Almanya'ya gözdağı verdi.
28 Haziran 2016 günü akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'nı hedef alan terör saldırısında 31 kişi yaşamını yitirdi.
Temmuz 2014'den buyana sivil havacılık ve turizmin merkezi havalimanları ile yolcu uçaklarına yapılan saldırılarda toplam 656 kişi hayatını kaybetti.





Cihan

Editör: TE Bilisim