Teşkilatlarda hergün aynı kişilerle oturup kalkmakla ,aynı kişilerle her etkinliği yapmak ,gelişme ve genişlemenin olmadığına kanıttır.Teşkilat öyle cazip hale getirilmelidir ki,her üye arkadaşını,misafirini rahatlıkla teşkilata getirebilmeli ve o mekanda hoş sohbetler ,fikir alışverişleri yapılabilmelidir.Teşkilat da bir hiyerarşi olmalıdır. Herkes yerini ,ne yapacağını bilmelidir.Sık sık eğitimlerle üyeler ve camia aydınlatılmalıdır. Teşkilattaki disiplin hiyerarşi, samimiyet,terbiye ,kişiler arası ilişkilerdeki nezaket kurallarına çok önem verilmelidir.
Özellikle geçmişten günümüze kadar bu davaya gönül vermiş,katkı sağlamış şahsiyetler ,kendi haline bırakılmamalı,zaman zaman teşkilat yetkilileri tarafından hiçbirşey yapılmasa bile bir çay içmeye davet edilmeli,hal hatır sorularak ilişkiler canlı tutulmalıdır.
Tecrübeli insanlar ,sevmeseniz bile sıkı ilişkiler kurularak ,tecrübelerinden istifade edilmelidir.İnsanlara değer verilerek ilişkiler sıcak tutulmalıdır. Kendisine teşkilat tarafından değer verildiğine inanan herkes ,elini taşın altına koymaktan çekinmez,seve seve toplumsal birlikteliklerde,faaliyetlerde rol alır ve topluma hizmet aidiyeti çoğalır,davaya hizmet sorumluluğu artarak devam eder.
Şahıslar bir görev üstlendiklerinde ,kendilerini birşey sanıp,''Ne oldum delisi olmamalıdır.''Kenarda oturan,sesiz sannedilen birçok tunç yürekli şahsiyetler vardır ki,bu zatlar gösterişten uzak yalın hareket ederler,ancak herbiri inanmış önemli şahsiyetler olabilirler. Bu şahsiyetlere değer verip onları dar kalıplardan çıkararak , faaliyetlere katkı sağlayan konuma getirmeye, teşkilatı idare edenler dikkat ederek,çalışmalıdırlar.
Bulunduğunuz mevkilerde ,başkalarınıda ''adam'' yerine koymalısınız ki,yarın o mevkiyi kaybettiğinizde sizi de birileri adam yerine koysun.Sıkıştığınızda birilerini acilen adam yerine koyma görüntüsüne düşerseniz,bu yapmacık tavır kimsenin gözünden kaçmaz,basite alınmakla yüz yüze kalırsınız. 
Yerel seçimler bitmiştir,herkes dersini almıştır.Nerede hatalar varsa iyi tahlil edilmeli ,tedbirler alınmalıdır. Seçimlere ramak kala ayağa kalkmanın sonuçlarını herkes tahminedebilmektedir ve görmektedir.Şimdi hiç zaman kaybetmeden diğer seçimlere çalışılmalı,zaafiyet gösterilmemelidir.İnsanlara değer verilmeli,verildiği hissettirilmelidir. Teşkilat çalışmalarını aksatan bireyler,ya ikna edilmeli,ya da kırıcı olmadan eleman değişikliğine gidilmelidir. Herkese taşıyacağı kadar yük yüklenmelidir.Teşkilata hergün daha işlerlik kazandırılarak,teşkilat hiyerarşisindeki performans artırılmalı ,çalışmalar sıklaştırılmalıdır.
Saygılarımla...
Cevat Nas