BDP’nin Karadeniz gezisinin ilk durağı olan Sinop’ta halkın tepkisiyle karşılaşan BDP’li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, polis panzerleriyle Sinop’tan çıkabildi. 2 yıl önce Silopi’de Nevruz gösterileri sırasında bir başkomisere tokat atan Sabahat Tuncel’in de polis panzerleri sayesinde linçten kurtulanlar arasında olması dikkat çekti.


BDP’LİLER SİNOP’TAN PANZERLERLE ÇIKTI

Sinop’da bulunan BDP milletvekilleri, saat 12.15′de girdikleri Öğretmenevi’nden saat 21.25′de polis panzerleriyle çıktı. Vali Ahmet Cengiz’in görüşmesinin ardından vekiller polis panzerleri ve minibüsleri ile çıkarıldı. 2 panzer, 2 minibüs ve bir polis aracıyla kentten ayrılan BDP heyeti, Samsun’a doğru yola çıktı. Polis, kentin çıkışında da geniş güvenlik önlemi aldı.

ÖĞRETMENEVİNDEN ÇIKAMADILAR
BDP’li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder, dün saat 12.15′te Sinop öğretmen Evi’ne girip basın açıklaması yapmış, daha sonra yaşanan olaylar nedeniyle dışarıya çıkamamışlardı. BDP heyeti, saat 13.00′da Sakarya Caddesi’nde esnaf ziyareti, 14.30′da Gerze İlçesi Yaykıl Köyü’ne gidip termik santral karşıtı çadır nöbeti tutan köylüleri ziyaret, saat 16.30′da KESK Sinop Şubesi ziyaret etmeyi planlıyordu. Saat 20.00′de de Öğretmen Evi’nde düzenlecek halk toplantısında vatandaşlarla buluşacaklardı. Ancak yaşanan gerginlik nedeniyle saat 12.15′de girdikleri Öğretmen Evi’nden akşam 21.25′te polis panzerlerinin yardımıyla çıktılar.

‘BABAMI ŞEHİT ETTİLER!’
Öğretmenevi’ne girmek istemesi üzerine polis engeliyle karşılaşan bir genç ise polise ağlayarak, “Bunlar benim babamı şehit ettiler. Polis abi. Sizin de çoluğunuz çoğunuz var” diyerek BDP’lilere tepki gösterdi.

SAMSUN’DA DA AYNI SAHNE, TRABZON İPTAL!
Dün Sinop’ta yaşanan olayların ardından bugün de Samsun’da polis alarma geçti. BDP’li vekillerin ziyaret etmeyi planladığı yerlerin önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti

Eylemcilerin sosyal medyada “Samsun’a bir tek Atatürk çıkar” sloganıyla örgütlendikleri ortaya çıktı.

Yaşanan olayların ardından BDP Heyeti’nin bir sonraki durağı olan Trabzon gezisi iptal edildi.

Editör: TE Bilisim