YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Adana İl Karayolu Güvenliği Trafik Haftası Tertip Komitesi tarafından 07-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacak Trafik Haftası etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk konması ve kaza yapan araçtan yaralı kurtarma gösterimiyle başladı.

Adana İl Karayolu Güvenliği Trafik Haftası Tertip Komitesi, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Parkı içerisinde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer’de katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan program daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından ise kaza yapan araçtan yaralı kurtarma gösterimi gerçekleşti.

Burada araçta yaralı halde bulunan sürücünün nasıl araçtan çıkartılacağı, kaza sonrası ilk olarak neler yapılması gerektiği ve yaralıya ilk müdahale şekilleri anlatıldı. Uygulamalı yapılan gösterim izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Son olarak ise Adana İl Karayolu Güvenliği Trafik Haftası Tertip Komitesi üyeleri kurulan Kızılay kan çadırında kan bağışında bulundu. Trafik polisleri kan verenlere meyve suyu ve su ikramı yaptı.




Cihan

Editör: TE Bilisim