Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Tunceli´de güvenlik güçlerinin takibi sonucu bir araçta yapılan aramada, örgütsel doküman ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan 2 kişi ise tutuklandı.

Tunceli Valiliği´nden yapılan açıklamada, 29 Haziran 2016 günü saat 01.00 sıralarında Ovacık ilçesinde mobese kameralarının takibi esnasında şüpheli bir aracın takibe alındığı belirtildi. Açıklamada, araç içerisinde yapılan aramada örgütsel doküman ele geçirildiği ve araç içerisindeki 2 kişinin de terör örgütüne üye olma, terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle tutuklandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Güvenlik güçlerimiz tarafından cumhuriyet savcısından alınan talimatla yapılan aramada, araç içerisinde örgütsel doküman niteliğinde bilgiler olduğu görülmüştür. Olayın akabinde delillere el konulmuş ve araçtaki iki şahıs sulh ceza hâkimliğince, 'Terör örgütüne üye olma ve terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklanmıştır. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."
Cihan

Editör: TE Bilisim