İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Afganistan’da düzenlenen Türk - Afgan Dostluk Günü dolayısıyla başkent Kabil’in Pağman tepesinde bin adet fidan dikildi.

Afganistan’da, Türkiye ile ilişkilerin kurulmasının 92. yıl dönümü dolayısıyla Türk - Afgan Dostluk Günü düzenlendi. Dostluk günü çerçevesinde Kabil’in Pağman tepesinde bin adet fidan dikme töreni yapıldı.

Törene Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk, Kabil Belediye Başkanı Yunus Nevandiş, Türkiye'nin Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, TİKA Koordinatörü Bekir Demir ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Öztürk, kardeş iki ülke Afganistan ve Türkiye arasında 1 Mart 1921 tarihinde Afgan-Türk İttifak Antlaşması imzalandığını ifade etti. Anlaşmanın 92. yıl dönümü çerçevesinde bugün Türk - Afgan Dostluk Günü’nün kutlandığını söyleyen Büyükelçi Öztürk, gün dolayısıyla ağaç dikmenin artık geleneksel hale geldiğini kaydetti.

Ağaç dikilen Pağman tepesinin Kabil’in çok güzel bir yeri olduğunu ifade eden Büyükelçi Basat Öztürk, “İnşallah burada çok büyük Türk-Afgan ormanı olacak. Ankara'da da benzer bir orman var. Önümüz günlerde orada da ağaçlar dikilecek.” diye konuştu.

Büyükelçi Öztürk, Türk - Afgan Dostluk Günü dolayısıyla Afgan-Türk hat sergisi, minyatür sergisi gibi çeşitli etkinlikler olacağını aktardı.

TİKA Koordinatörü Bekir Demir, Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımları hatırlatarak, “Atalarımızın açtığı o güzel yolu biz inşallah yeni katılımlarla kat edeceğiz. Onların açtığı yolda yeni yeni inşaatlar yapacağız. Bu konuda tüm ülkemiz ve tüm kurumlarımız zaten hemfikir. Biz de burada tarafımızdan her türlü ihtiyaca en kısa sürede cevap vermek için çalışıyoruz.” dedi.

Demir, dikilen fidanların Afgan-Türk dostluğunu sürekli canlı kaldığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim