"Bilim ve Bilim Zihniyeti” "Bilim ve Bilim Zihniyeti”
 Her yıl farklı bir şehirde gerçekleştirilen ve 500 finalistin yarıştığı CASTIC uluslararası proje yarışması bu yıl, 14-23 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Hangzhou şehrinde gerçekleştirildi. Mert Akyürekli DNA-ferro sıvı etkileşimini incelediği projesiyle 500 finalisti geride bırakarak birinci oldu ve başbakan yardımcısınin elinden ödülünü aldı. Proje, orijinalliği nedeniyle büyük ilgi gördü ve hem jüri hem de halkın en yüksek puanlarını alarak alanında birinci olarak seçildi.

Ayrıca Çin televizyon kanalından Ekim ayında özel program yapmak için davet aldı. Türkiye’ye pek çok ödül kazandıran İzmirli öğretmen Ümit Karademir ve ekibinin bilimsel danışmanlığını yaptığı Mert’in başarısı dünya bilim çevrelerinde de büyük ilgi gördü. Aynı zamanda CASTIC Türkiye temsilcisi olan Ümit Karademir, Mert Akyürekli’nin Türkiye’den katılan tek yarışmacı olduğunu belirtti.

Ümit Karademir, dünyadaki 20 Uluslararasi fuar ve organizasyonun Türkiye temsilciliğini yapıyor. Ekibin danışmalık yaptığı tüm proje öğrencilerinin değişik Uluslararası yarışmalarda dünya dereceleri bulunuyor.

(Kaynak: Sözcü)

Editör: TE Bilisim