Eren Bülbül… Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristler ile askerler arasında çıkan çatışmada PKK lıların saklandığı evi, askerlere ihbar ettiği için teröristler tarafından şehit edildi.  Henüz 15 yaşında bir çocuktu. Bir ana kuzusuydu ama hain terör, çocuk yaşta onu anasından, ailesinden, vatanından, hayallerinden kopardı.

Yıllardır milleti türlü bahanelerle terör bitecek diye uyutanlar… Sizlere soruyorum. Terör ne zaman bitecek?

Daha kaç evladımızı kahpe teröre kurban vereceğiz? Daha kaç ananın yüreği evlat acısıyla tutuşacak? Daha kaç Türk genci, hayatının baharında toprağa girecek?

Her gün teröre yeni bir kurban veriyoruz. Her gün bir ana evladının şehit olduğu haberini alıyor. Her gün bir evladımız anasından, hayallerinden koparılıp aramızdan ayrılıyor. Her gün şehit kanlarıyla kurtulan vatan toprağı bir şehidi daha kucaklıyor…

Analar ağlamayacak dediniz. Şimdi her gün analar şehit olan evladının arkasından ağlıyor.

Barış gelecek, kardeş olacağız dediniz. Şimdiye kadar terör saldırısı hiç olmayan Trabzon’da bile terör olayları oluyor.

Söyleyin! Türk milletine verdiğiniz sözleri hatırlayın!

7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon hükümeti olursa terör bitmez dediniz. 1990 lara geri döneriz dediniz. Beyaz toroslar gezer dediniz. Siyasi etiğe yakışmayan bir üslupla biz gidersek devlet yıkılır bile dediniz.

Sonuç ne oldu?

Türk milleti, 1 Kasım seçimlerinde bu vaatlerinize inanıp tehditlerinizden korkarak sizi tekrar tek başına iktidar yaptı. Peki, terör bitti mi? HAYIR

Tam tersine artarak devam etti. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde canlı bombalar patladı. Yüzlerce vatandaşımız şehit oldu. Canlı bombalar yüzünden insanlar kalabalık ortamlara girmekten korktu.

Baktınız ki terörü engelleyemiyorsunuz. Bu kez başkanlığı ortaya attınız. Tek başına iktidar olmak yetmiyor dediniz. Bu sistem elimizi kolumuzu bağlıyor dediniz. Başkanlık gelirse terör bitecek dediniz. Teröristler başkanlığın gelmesini istemiyor diyerek milletin yarısını terörist bile ilan ettiniz.

Sonuç ne oldu?

Referandumdan geçersiz oylarla evet sonucu çıktı ama terör bitti mi? HAYIR

Tam tersine, terör 35 yıldır giremediği Karadeniz’e bile girdi ve 15 yaşında bir çocuğumuzu şehit etti.

Biz terörle müzakere olmaz mücadele olur derken boş konuşmuyorduk. O günlerde bu sözü söylediğimiz için faşist ilan edildik.

Biz analar ağlamasın diyorsunuz ama bu yaptığınızın bedeli çok ağır olacak. Gelecekte şimdikinden çok daha fazla ana ağlayacak derken boşuna konuşmuyorduk. Bunu dediğimiz için bölücü ilan edildik.

Şu an yaşadıklarımıza bakınca kim haklı çıktı?

Zamanında süreç bozulmasın diye operasyon yapmadığınız teröristler, gizli gizli güçlenerek Trabzon’a kadar yuvalandı ve terör örgütünün siyasi uzantısı çözüm sürecinde yaratılan sempatiyle şu an meclisin 3. Partisi konumunda…

Bu utanç verici tablonun sorumlusu kim? Ayağınız taşa takılsa suçladığınız CHP mi?

CHP mi terör örgütüyle masaya oturarak çözüm süreci denilen çözümsüzlük sürecini başlattı?

CHP mi valilere teröristlere operasyon yapma diye emir verdi?

CHP mi terörist başının çözüm sürecinin bir aktörü olduğunu söyledi?

CHP mi PKK bayrağı denilen paçavrayı taşımayı suç olmaktan çıkardı?

CHP mi Dolmabahçe’de terör örgütünün siyasi uzantısıyla mutabakat imzaladı?

Devletin polisini, Jandarmasını, Ordusunu kullanma yetkisi CHP de mi?

Bu ülkeyi 15 yıldır CHP mi yönetiyor?

Muhafazakâr kesimin sol karşıtlığını istismar ederek ‘’her şeyin sorumlusu CEHAPEEE’’ uydurmasını söylemekten vazgeçin. Milleti dış mihraklar bizi çekemiyor yalanıyla uyuşturmaktan vazgeçin.

Bize artık somut icraatlarla gelin. Ya terörü bitirin. Ya da beceremiyorsanız köşeye çekilin bitirecek olanlar gelsin.

Peki, terörü kim mi bitirecek?

Terörü, çözüm sürecine karşı çıkan, teröristlerle hiçbir zaman diyalog kurmayan Türk Milliyetçileri bitirecek. Kenara çekilin ve terör nasıl bitirilirmiş görün.

Barış Atagün