Bir insanın ailesini akrabasını milletini ümmetini sevmesine ırkçılık, ümmetçilik, mikro akrabacılık, mikro milliyetçilik demek veya Türk milliyetçiliğine ırkçılık suçlaması yapmak en büyük cehalettir. Her hal ve şartta haklı haksız İslami gayri İslami insani gayri insani ölçü tanımadan akrabacılık aşiretçilik ırkçılık yapmak İslam dışı insanlık dışıdır.Sadece ilkel feodal aidiyet tanımlamasına indirgenen aşiretler arası kan davaları en büyük toplumsal yara ve mazur görülmesi mümkün olmayan ilkelliktir. Ferdi ve sosyal davranışlarımızı inanç ve milli değerler ölçülerine tabi tutmak şarttır.Üstelik Türk milliyetçiliği fetih ve benzeri irtibatlarla her etnik kökenle zenginleşmiş gelişmiş dünyanın en büyük barış kardeşlik ve birlikte huzur içinde yaşama projesidir. Herkes kendi akrabası ailesi milleti ümmeti anne babası vatanı için Allah'a hamt edebilir. Kendi aidiyetini göğsünü gere gere söyleyemeyen şükür ve hamt edemeyen sosyal maraza yakalanmış tedaviye muhtaçtır. 
Elhamdulillah Müslüman Türküm Elhamdulillah Salih ve Binnaz Şenel'in oğluyum.Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanları Allah'a havale ediyoruz.Bir insanın ailesini akrabasını onların oluşturduğu milletini sevmesi huzur ve refahını istemesi kadar doğal fıtri bir davranış olabilir mi? Milliyetçilik fertte aileden başlayıp akraba millet ve insanlık sevgisi ile kemale eren kendin "yaratılanı severiz yaratandan ötürü" Yunus ve Mevlana'nın ruh ve mana dünyasında yankılananan karşılıksız sevdanın adıdır.Milletimizi sevmemiz başkalarına düşmanlık anlamına gelebilir mi? Haksız yere bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmekle eş değerdedir.
Bu manevi hakikat fıtri gerçek Türk milliyetçiliğinin temellerini oluşturur.Herkes ait olduğu milleti sevsin bu sevgi diğer milletleri sevmekle kemale ersin buna kim karşı çıkabilir ki? Ama milletini ırka indirgeyip etnik maraza yakalananların aşağılık kompleksi Türk düşmanlığına dönüşmesi en büyük handikapımızdır.Milliyetçiliği ırka indirgeyip ısrarla iftira itibarsızlaştırma ve karalama yapmak dolaylı Türk düşmanlığı değil midir? Bir insanı kendi ailesine sadakatten dolayı suçlamanın milliyetçi olmasından dolayı suçlamaktan ne farkı vardır? Önce toplumun temeli aile ve aile değerleri yıkılıp sarsılıyor. Hemen onun yanında akraba ve millet değerleri tehdit altına alınıyor.Bu kültürel emperyalist dayatmalara direnmek aile ve milli değerleri korumak ayakta kalmak için şarttır.Aile değerleri ve onun üst değeri milli değerler yok olursa yığın olur yok oluruz ne devlet ne millet kalır.MHP için ırkçılık suçlaması alçakça şerefsizce atılan itibarsızlaştırma iftirasıdır. 
Ülke 36 etnik kökene bölünürse Türkiye hiç kimseye yetmez. Tek millet tek devlet tek bayrak ve tek istiklal marşı ile güçlü bir Türkiye dosta güven düşmana korku salar.200 milyonluk bir bütün ve güçlü Türkiye herkese yeterince iş aş rızk huzur ve özgürlüktür.MHP yediden yetmişe herkesi kardeş kılan bu ülke ve her türlü değerlerine karşılıksız sevdanın adıdır.MHP ve ocakta lambalar yanıyorsa uzakta olsa ışık görünüyorsa ümitler sonsuza kadar sürecektir.Karakolları basarak uyuşturucu aldırılarak canlı intihar saldırısı ile yaptırılan katliamlar sonucu kurulan düzen asla ve asla bu topraklarda tutunamaz.Karakol basanın hücrelerini basarlar.
Sabri Şenel