Karşı inşaattan yurdumun esintisi olan Kürtçe türkü sesleri mahalleyi ayağa kaldırıyor... 

Bazen düğünlerde çekilen zılgıtlar evimize kadar yankılanır. Düğüne gideriz; Kürtçe türküler işitiriz.. "gelin veya damat Kürt mü?" diye sorarız cevap "hayır" dır.. etle tırnak olduk Allah bir, vatan bir, Ülkenin her yeri ve herkesin sofrası bir... 

Lahmacun, Kürt böreği, zengin kebaplar, Laz ya da Boşnak böreği, Arnavut ciğeri, Çerkez tavuğu... soframız zengin... mutfağımızın ortak adı Türk mutfağı! 

Birileri mutfağı ve sofrayı dağıtıyor. Seyirci mi kalalım? Aç kalacağız aç! Ne namus, ne aş, ne iş, ne de nimet kalır. Bindiğin dalı kesme kardeşim... yediğin kaba pisleme! O mutfağa domuz eti giriyor; domuz yer miyiz? bak 
PKK'lı teröristin menüsünde domuz yemekleri var!

Güzel kardeşim; eğlenceniz, mutluluğunuz daim olsun... bunu sağlayan asker, polis ve devletimize baş kaldıran HDPKK ye destek verip, asker-polis katili kudurmuş yaratıklara geçit vermeniz, vicdanları, kardeşliği ve insanlığı yaralıyor. 

Helali hoş olsun... ballı kaymaklı işler, imtiyazlı nimetler bol ama bu nimetlerin sofrasını PKK, PYD, kiralık katil şebekeleri desteği bulup soframıza bir tekme atarlarsa, hep birlikte aç kalırız! 

Ne olursan ol; Allah’a şükret, secde et ama bu ülkede bu farklılıkların birlikte huzur içinde
yaşama formülünün farkına var. Formül tek millet olmaktan geçer... herkes yaradılışın dışında, suni ve zorlama taşeron, etnik siyasi kimlikler üzerinden yeni arayışlara girerse, bu ülke hiç kimseye yetmez. Toprağın altında yer çok... son ferdimize son damla kanımıza kadar, son vasiyetimiz olarak bu taleplere  toprak altında yer göstermeye devam edeceğiz! Üstü hepimize yetiyor; bu böyle biline! 

Burası ne Mısır, ne Irak, ne Suriye, ne Libya, ne Yugoslavya ne de Rusya'dır! Burası Türkiye'dir ve Türklerin ülkesidir. "Türk" sadece ırkımızın adı değil, yediden yetmişe herkesin milli kimliğidir Türk'ün neyini beğenmiyorsunuz ulannn! 

Irak, Suriye, Balkanlar, Kafkaslar ya da Afrika... gelen herkesle ekmeğimizi paylaştık ama kimliğimizi silmeye, bizi yok etmeye, dış düşmanlara payanda olmaya ve yeni siyasi  kimlik arayışlarına geçit yok!

Sabri Şenel