İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da öğrenim gören öğrenciler Sofya Üniversitesi’nde aşure dağıttı.

Türk Öğrenciler Derneği, Sofya Üniversitesi Klasik ve Yeni Diller Bölümü ve Dialogue Bulgaria Derneği’nin düzenlediği etkinlikte 500 aşure ile bu tatlı hakkında bilgi veren broşürler dağıtıldı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Türk Öğrenciler Derneği Başkanı Serdar Kızıldağ, Bulgar öğrencilerin birçoğunun aşureyi ilk defa tattığını belirtti. Kızıldağ, "Tatlı için malzemeleri Türkiye’den getirdik. Burada restoranlarımızda yaptırdık. Gelenlere aşurenin ortak kültürümüzden kaynaklandığını, neyi amaçlandığını, Muharrem ayının önemini anlatıyoruz. Dağıtılan broşürü de okuyunca kendi kültürlerinde de aynı şeyin olduğu hatırlıyorlar." dedi.

Rumen Filolojisi bölümünde okuyan Vladislav, ilk defa yediği aşureyi çok beğendiğini aktardı. Vladislav, aşurenin bir arada yaşamayı sembolize etmesinin de dikkatini çektiğini söyledi.

Sofya Üniversitesi Klasik ve Yeni Filoloji Öğrenci Bölümü Başkanı Güler Sevgi, düzenledikleri programla farklı kültürlerin birbirlerini tanımasın amaçladıklarını, lezzetli yemeklerin de farklı kültürleri tanımada en kolay yolun olduğunu paylaştı.

Editör: TE Bilisim