Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi? Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi?

Herkese merhabalar, ABD’deki üniversitelerden kabul alan bizler, vize belirsizlikleri sebebiyle ABD’ye gidemeyeceğimizden endişe duymaktayız. Yaz 2021/Güz 2021 döneminde başlayacak olan programlarımıza katılmayı çok istiyoruz.

Fakat, yüksek aşılama oranlarına rağmen, Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluklarının (i) Ekim 2022’den önce öğrenci vize başvurusu açmaması ve (ii) öğrenci vizelerini acil durum vizesi kapsamında görmemesi sebebiyle bu eğitimlere katılamayabiliriz.

Dünyaca ünlü bu saygın üniversitelerden kabul almak çok çalışma ve emeğin yanında önemli bir finansal kaynak da gerektirmekte olup, önümüzdeki dönem aynı fırsatlara sahip olamayacağımız endişesini duymaktayız.

Bu doğrultuda, öğrenci vizesi alamamak bizlerin yalnızca eğitim almamasına yol açmayacak, aynı zamanda birçoğumuzun kazandığı burs ve asistanlık fırsatlarını da kaybetmemize sebep olacaktır. Ayrıca, Covid-19 vaka sayısı Türkiye ile benzer olan ülkelerdeki öğrenci arkadaşlarımızın öğrenci vizelerini almaya başladığı bilgimiz dahilindedir.

Bizler de, ABD’nin ve Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluklarının bizlere program başlama tarihlerimiz doğrultusunda öğrenci vizesi randevusu vermesi, çevrimiçi görüşme gerçekleştirmesi ve/veya istisna tanıması için sizlerden destek beklemekteyiz.

Kaynak: https://www.change.org/

Editör: TE Bilisim