LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Academy-Verein für Bildungsberatung e.V. adlı eğitim kurumu, Almanya’da düzenleyeceği eğitim fuarında, üniversiteleri başta Türkiye, Bosna Hersek ve Polonya’da yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerin ayağına getiriyor. Fuara, 14’ü Türkiye’den olmak üzere Bosna-Hersek ve Polonya’dan toplam 16 özel ve devlet üniversitesi katılıyor. Üniversiteler, Cuma gününden itibaren birer gün arayla Hamburg, Duisburg ve Stuttgart’ta bulundukları ülkelerdeki yükseköğrenim imkanları ve kurumsal olarak verdikleri eğitim hizmetlerini anlatacak.

Hamburg’daki tanıtımı Academy – Verein für Bildungsberatung e.V. ile birlikte organize eden Alsterbildungsring Genel Müdürü Hakan İçten, Türk toplumunun son zamanlarda eğitime olan ilgisinin arttığına dikkat çekti. İçten, “Eğitim seviyesi hem Almanya'da hem de Türkiye'de iş bulmakta önemli rol oynuyor.” dedi. Türk öğrencilerin Almanya'daki üniversitelerde tıp, hukuk, psikoloji, öğretmenlik gibi bölümlere girmek için yaşadıkları zorlukları hatırlatan İçten, "Bu bölümlerde Türkiye’de rahatlıkla yükseköğrenim görülebilir. Türkiye'deki üniversitelerin son 10 yılda dünya üniversiteleri ile entegre olma noktasındaki ilerleyişi ve çoğu üniversitede eğitim dilinin İngilizce olması daha cazip hale getiriyor.” şeklinde konuştu.

Tantım programlarının sadece Türk öğrenciler için olmadığını kaydeden İçten, “Tanıtımlar Türkçe ve İngilizce yapılıyor. Hatta bazı üniversitelerin Almanca broşür ve katalogları var. Farklı kültürlerden öğrenci ve veliler de bilgi alabilir.” dedi.

Türkiye’de yükseköğrenimin avantajlarından bahseden İçten şöyle konuştu: "Türk öğrenciler için devlet üniversiteleri ücretsiz. Türkiye'de üniversite bitirenler Almanya ve Türkiye‘de iş yapan şirketlerin aradıkları vasıflarda yetiştiği için iş bulmaları kolay oluyor. Türkiye’de bulundukları süre içinde anadilleri Türkçeyi iyice pekiştiriyorlar. En önemlisi ise not ortalamaları ile Almanya’da istediği bölüme giremeyen öğrenciler Türkiye’de yabancı öğrenciler için ayrılan kontenjanlar sayesinde rahatlıkla istedikleri bölüme girebiliyor."

Editör: TE Bilisim