Türk adı yeni anayasadan çıkarılınca kimler sevinecek ? Türkiye'nin de adı değişecek mi? Değişirse ne olacak? Ermeni'si,Rum'u ,Yahudi'si vs tüm azınlıkları anladık, ayrılıkçı Kürtçüleri de anladık(Ayrılıkçı olmayan Kürt kardeşlerimize diyecek sözümüz yoktur,biz ne isek onlarda odur.)Türk ana ve babadan olupta oyları ile bu gidişata desdek veren insanlar,komşularımız,akrabalarımız,tanıdığımız herkes TÜRK kelimesi anayasa ile birlikte hayatımızdan çıkarsa ,buna sebep olanlar şeref mi duyacaklar.
Hükümet açıkça Türk değil Türkiyelilik fikrini savunuyor,fikirlerini bu normlarda yorumluyor. Vatanın bölünmesini isteyenler bu husustan çok memnunlar... Ben Türk Milliyetçisiyim dediğimde ,ya biz neyiz diyen henüz meselenin farkında olmayanlar çok mu şeref duyacaklar?Hangi Arap ,Arap kelimesinden hoşlanmaz? Hangi Japon ,Japon kelimesini anayasasından çıkmasını ister? Hangi İngiliz ,ülkesinin isminin İngiliz kökünü yok sayarak İngiltere ismine düşmanlık yapar? Ama maalesef Türkiyede birçokları açıktan açığa ,özellikle AKP de bazı milletvekilleri Türklüğe karşı bir mücadele başlatmışlardır. BDP lileri ve soldaki bir çoklarını söylemeye zaten gerek yok! Eski Bitlis Senatörü Kamran İnan'ı dinlemiştim,bir konuşmasında şöyle diyordu: ''Dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiyedeki sayı kadar , kendi ülkesine hainlik eden insan yoktur.'' Hainler belli,ancak aldatılarak hainlik yaptıklarının farkında olmayanlar,anlattıklarımıza kulak tıkayanlar,ülkenin birliğini makarna ve çiçek yağına değişenlerin hainliği asıl sorun değil midir? Bunları karşına da alamıyorsun, değişkenlik arzediyorlar.

Görünen o ki, çok tehlikeli kararlar alınıyor. Türkiye'nin bölünmesi ve üniter yapının çarçur edilmesine,Türk kelimesinin ayaklar altına alınmasına göz yumuluyor. Dün yapılan bakıyorsunuz bugün tersyüz ediliyor.M.Metineri tv den dinledim,izledim; Türklüğe ne kadar da düşman bir davranış içinde . İktidar partisinin İstanbul il başkanı ''AKP ile herkes Türk olmaktan kurtulmuştur .'' diyerek Türk kelimesine olan düşmanlığını açıkça ortaya koymuştur. BDP liler toptan bu davranışlarını zaten hergün sergiliyorlar.Oysa hiç bir Milliyetçi Doğu ve Güneydoğudaki vatandaşlarımıza böyle düşmanca tavır sergilemedi şimdiye kadar .Başbuğ Alparslan Türkeş bu bölücü ağızlara şu cümlelerle cevap vermişti zamanında:Kürtlerle Türkler birbirlerine kız verip kız almışlardır. Akraba olmuşlardır. Bunları birbirinden ayırmak etle kemiğin ayrılması demektir .Bir Kürt nekadar Kürtse bende o kadar Kürdüm ... diyerek bölünemeyeceğimize taa yıllar önce cevap vermişlerdi. Şimdi hükümetin yumuşak karnından faydalanmaya çalışanlar bu milleti bölmek için her yolu deniyor.Hükümet de seçimleri düşünerek bu tehlikeli oyunun parçası mı oluyor acaba?
İzmit'in Erenler mahallesinde 23 yıldır kullanılan camiiyi yıkıp ,yerine lüxs villalar yapma kararını alan belediye ,iktidar belediyesi değilde bir başka partili olsaydı neler olurdu ? Tahmin etmek pek zor olmasa gerek.Camii yaptırma Derneği başkanı Ali Yurtseven'i Tv de izledim. Korkmadan ,çekinmeden meramını dile getirdi,helal olsun. Camiyi yıktırmamak için gereken mücadelesini cemaatle birlikte veriyor. Böyle dik duran kaç kişi var acaba?Ancak gördüğümüz kadarıyla bu camiyi yıkma kararını başka bir partili belediye almış olsaydı , müslümanlığı kimseye bırakmayan bazı ben benciller ,İzmit'in altını üstüne getirirlerdi .Bu kararı alanların ne dini kalırdı nede imanı... Demek oluyor ki insanımız iman meselesinde de nabza göre şerbet veriyor.Yunus Emre'nin odunları gibi dümdüz olmak, çıkarlara ters düşünce zor oluyor değil mi? Bakınız Ali Yurtseven ve yanındaki çok az kişiden başka kimseden ses yok...
İşte Müslüman olan herkesin, camiinin yıkılması durumunda yüreğimizin cız etmesi ne ise ,Türk Milletinin bir ferdi olan herkesin de,yeni anayasadan Türk kelimesinin çıkarılması ve Türk 'e yapılan düşmanlıklar,Türk milliyetçiliğine duyulan kin,Atatürk düşmanlığı da aynı şeylerdir.Çünkü Türk denince tüm dünyada akla gelen Müslümanlıktır. Atatürk düşmanlığı yapanlara da şunu demek lazım : Atatürk olmasa idi şu an sizin adınız Ahmet,Mustafa,Ayşe, Fatma mı olacaktı ;yoksa Venizelos,Edverd ,Sonya Vb. isimler mi olacaktı? Herkes geçmişte yaşananları ve atalarımızın verdiği mücadeleleri iyi düşünüp,yorumlamalıdır,hiç kimse soysuzlaşmamalıdır. Türk'e düşman olanlar Türk kelimesini çiğnemek isteyenler , o mesele sizin bildiğiniz kadar kolay değildir,tarihten ders almalıydınız ,diye düşünüyoruz...
Saygılarımla...
Cevat Nas