Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
TRT Genel Müdürlüğü 'Eurovision Şarkı Yarışması' kararını açıkladı. TRT, bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı aldı. Karar, yarışmanın haksızlıklarına karşı çıkmak gerekçesiyle verildi.

TRT Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "TRT’nin Avrupa Yayın Birliği üyeliği çerçevesinde iştirak ettiği Eurovision Şarkı Yarışması'na katılım kararı her yayıncı kurumun kendi inisiyatifindedir. Bu kapsamda kurumumuz, 2013 yılında İsveç’de düzenlenecek 58'inci Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştır." denildi.

Kararın alınmasında yarışma ile ilgili kurallarda yapılan değişikliklerin ve haksızlıkların etkili olduğu vurgulandı. 2010 yılına kadar birinciyi tamamen izleyici oyları belirlediği hatırlatılan açıklamada, "2011 yılında yapılan değişiklikle izleyici oylarının etkisi yarıya indirildi. Birincinin belirlenmesinde jürinin oyları da yüzde 50'ye çıkarıldı. Bu kararın alınmasında EBU’nun ayrıcalıklı üyesi olan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçlar etkili oldu." denildi.
Editör: TE Bilisim