Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Türkiye Kayak Federasyonu ve Beylikdüzü Belediyesi’nin organize ettiği Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Beylikdüzü’nde yapılan kortej ve ilk gün yarışları ile başladı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin Türkiye Kayak Federasyonu ile birlikte düzenlediği Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası 161 sporcunun katılımı ile bugün gerçekleştirilen yarışlarla başladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın katıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası için düzenlenen Fener alayı ve kortej yürüyüşünde sporcular Beylikdüzü halkına tanıtıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Türkiye’nin her yerinden gelerek Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası’na katılan tüm sporcuları başarılar diledi. Başkan Yusuf Uzun gerçekleşecek olan turnuvaya en iyi şekilde ev sahipliği yaparak asıl amaçlarının Tekerlekli Kayak Dünya Şampiyonası’nı Beylikdüzü’ne getirmek olduğunu söyledi.

Beylikdüzü sahilinde gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gün yarışlarının startını Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın verdi. Toplam 6 kategoride yarışan 161 sporcu, büyük erkekler 10 km, büyük bayanlar 7,5 km, genç erkekler 10 km, genç bayanlar 7,5 km ve yıldız erkekler 5 km, yıldız bayanlar 5 km olarak yarışmalara başladılar.

İlk gün sonuçlarında Büyük erkekler serbest stilde Beylikdüzü Spor Kulübü’nden Selahattin Oglago, büyük bayanlarda Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü’nden Büşra Güneş, genç erkeklerde Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü’nden Mehmet Emin Yelken, genç bayanlarda Ağrılı Gençler Kulübü’nden Leyla Turan birinci oldular.

Yarın gerçekleştirilecek olan final yarışlarının sonunda dereceye giren yarışmacılara madalyaları verilecek.

Editör: TE Bilisim