Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Türkiye ve Rusya’nın ortak füze ve uçaksavar sistemi kurmaya hazırlandığı iddia edildi. Rusya’nın yurtdışına silah satmakla yetkili kurumu Rosoboronexport, ‘Antei-2500’ Rus füze savunma sisteminin Türkiye’deki ihaleyi kazanması durumunda, iki ülke arasında füze ve uçaksavar sistemleriyle ilgili sıkı işbirliğine zemin hazırlayacağını açıkladı.
Rosoboronexport Basın Bürosu açıklamasında, “Ortak uçaksavar sistemlerinin hazırlanmasıyla ilgili işbirliğini öngören Türk-Rus T-LORAMIS programı bağlamında Rosoboroneksport, partnerlerine eşi değeri bulunmayan Antei-2500 füze savunma sistemini öneriyor. Bu sistem uçaksavar savunmasındaki görevlerini yerine getirebilme kapasitesinde. Antei-2500 sistemiyle ilgili satış sözleşmesinin imzalanması durumunda Türkiye’de çağdaş ve etkili Rus-Türk füze ve uçaksavar sistemi kurulacak.” bilgisi verildi.
Açıklamada Rosoboronexport’un, 7-10 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek Uluslar arası Savunma Sanayi Fuarı’nda(IDEF 2013) 200’den fazla Rus silah ürününü sergileyeceği belirtildi. Sergilenecek savunma araçları arasında keşif helikopteri Ka-52, çok amaçlı ulaştırma helikopteri Mi-171S, savaş helikopteri Mi-28NE de yer alıyor.

TÜRK ORDUSU RUS SİLAHLARINI BEĞENDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Rosoboroneksport Başkan Danışmanı Anatoli Aksenov, “Türkiye, Rusya ile askeri-teknoloji işbirliği alanında sıkı işbirliği kuran ilk NATO üyesi ülke. Türk savunma piyasasını perspektifini ve kapasitesini dikkate alarak, Türkiye ile askeri-teknoloji işbirliğini önemli çalışma istikametlerinden biri olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
Rosoboronexport’a göre, Rus silahları yasadışı silahlı bölücü ve terör örgütlerine karşı operasyonlarda Türk Ordusu üst kademesinin beğenisini topladı.
Rosoboronexport Sözcüsü Nikolay Dimidyuk da, Türkiye’nin Antei-2500 füze savunma sistemleri ile 7 yıldan bu yana ilgilendiğine dikkat çekti. Dimidyuk, “Onlar sistemlerimizi Rusya’yı ziyaret ederek yerinde inceledi. Alım için istekliler.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim