LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Türkiye'nin sahip olduğu zengin florası ile dünyanın bal ihtiyacını karşıladığına dikkati çekerek, bu nedenle yeni bal ormanları kurduklarını söyledi. Acer, Türkiye'deki bütün ormanların bal üreticilerine açıldığını da söyledi.

ACER, “ADANA’DA BALCILIĞIN ÖNDE GELEN MERKEZİNİN KOZAN OLDUĞUNU BİLİYORUZ.”

Dünyanın bal ihtiyacının büyük bir bölümünü Türkiye’nin karşıladığını belirten Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer; “Binboğa balını incelediğimizde neredeyse dünyanın bal ihtiyacının büyük bir kısmının ülkemiz tarafından karşılandığını anlıyorum. Dünyadaki bitki çeşitliliği yönü ile bir numaralı bir ülkede yaşıyoruz” dedi.
Türkiye’de arıcılığı geliştirmek için bal ormanları kurmaya başladıklarını kaydeden Müdür Acer; “Arıcılıkla uğraşan kardeşlerimizin çalışmalarından daha fazla verim elde edebilmesi için bal ormanlarını kurmaya başladık. Mersin’de bir yılda 20 tane bal ormanı kurduk. İlimizde de 11 adet bal ormanı kurmayı hedefliyoruz. Bunun 3 tanesi Osmaniye 8 tanesi Adana ve Kozan’da kurulacak. Adana’da balcılığın önde gelen merkezinin Kozan olduğunu biliyoruz. Kısaca arıcılarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı bal ormanları oluşturacağız. Eskiden ormanlarda hayvan beslemek kesinlikle yasaktı ancak devletimiz bu anlayışı kaldırarak hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimiz için yeni alanlar oluşturuyor. Artık arıcılarımız çok rahat bir şekilde kendi evlerine girer gibi ormanlarımızda arıcılık yapacaklar. Bu bir devrimdir. Bunu bize sağlayan büyüklerimize ve devletimize şükran borçluyuz. Bu vesile ile Binboğa Bal Fabrikamızın genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Binboğa Bal Kooperatifi binasında yapılan genel kurulda konuşan Binboğa Bal Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Zararsız, katılanlara teşekkür etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise ilçenin baldan ekmeğini kazandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim