Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Güney Koreli iş adamlarına Türkiye’deki yatırım ortamı hakkında geniş çapta seminer verildi.
Ekonomi Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Ajansı, Güney Koreli firmaların yatırımlarını Türkiye’ye çekmek amaçlı geniş çapta bir program düzenledi. İki kurumun ortak organizasyonu ile başkent Seul’deki KITA Trade Tower’daki ‘Türkiye’deki Yatırım Ortamı ve Yeni Teşvik Sistemi’ adlı seminer düzenlendi. Seminere Güney Kore’nin birçok dev şirketinin temsilcisi katıldı. Bir buçuk saat sunumların sürdüğü program, ikili görüşmelerle 3 saat kadar daha da uzadı. Koreli yatırımcıların büyük ilgi göstermesi dikkat çekti.

Seul Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Kaan Köktürk’ün modaretör olduğu seminerin açılış konuşmasını Türkiye’nin Seul Büyükelçi Naci Sarıbaş yaptı. Türkiye’nin yatırım için çok elverişli olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Sarıbaş, aynı zamanda ülkenin jeopolitik hususiyetine değindi. Sarıbaş sözlerini şöyle devam ettirdi: “Kardeş ülke Güney Kore’nin ülkemize yatırım yapmaya gelmesinden çok memnun oluruz. Ben ve arkadaşlarım buna katkı sağlamaktan mutluluk duyarız.”

Büyükelçinin konuşmasından sonra Başbakanlık Yatırım Ajansı Kore Masası Şefi Veyis Toprak, Türkiye’deki yatırım ortamı hakkında sunum yaptı. Toprak’ın sunumu Korece yapması dinleyicilerde şaşkınlığa sebep oldu.

Toprak’ın sunumundan sonra sırasıyla Ekonomi Bakanlığı Yatırım Departmanı Müdürü Orhan Arslan ve Ekonomi Bakanlığı İhracaat Masası Şefi Nilay Camcı izleyicileri bilgilendirdi. Arslan yaptığı açıklamada daha çok yeni uygulamaya geçen teşvik sistemi hakkında detaylı bilgiler verdi. Seminerlerden sonra bakanlık yetkilileri ile Koreli yatırımcılar arasında bire bir görüşmeler gerçekleşti.

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Güney Kore’deki Türk iş adamlarını da ihmal etmediler. Kore Türkiye İş Adamları Derneği’ni (KOTUBA) ziyaret eden bakanlık yetkilileri, Güney Kore’de ticaret yapan Türk iş adamları ile bir araya geldiler. Dernekte öncelikle üyeler ile bakanlık yetkilileri birbirleri ile tanıştı. Tanışmadan sonra KOTUBA Başkanı Hakan Baltalı bakanlık yetkilerine dernek faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Baltalı’nın sunumundan sonra Yatırım Departmanı Müdürü Orhan Arslan, Türkiye’deki yeni teşvik sistemi hakkında sunum yaparak bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim