Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Bence; Türk şairi Ustad Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı şiiri, milli ruhu ve taşıdığı ortak değerleri nedeniyle bütün Türklerin ortak İstiklal Marşı olmalı!

Bugün binlerce kilometre uzaklarda yani Güney Türkistan topraklarında, binlerce askerin ağzında olan tek taaruz şiiri olan Üstadın dizeleridir. Yiğitlerimiz korkmadan yüksek sesle:

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım

Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşırım 

Yontarım dağları, enginlere sığmam taşırım 

—— 

Garnın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var…” diyerek cepheden cepheye koşacaklar. 

Mareşal Dostum’un oğlu Albay Yar Muhammed Dostum ve emrindeki neferleri, bugün ve yarın için Güney Türkistan’ın özgürlük ve müdafaa umududur. 

İki gündür, emekli Pakistan Generallerinin komuta ettiği Taliban birlikleri Güney Türkistan’ın son kalesi olan Şibirghan şehrini ele geçirmek için üst üste hamleler düzenlemektedir. Genç albayımız düşman hamlelerini misliyle cevap vermiş ve mütecavizleri tar u- mar etmiştir. 

Bugüne kadar, dosta umut ve düşmana korku salan Mareşal Dostum, hastalığı nedeniyle Ankara’dır. Bundan dolayı halk umutsuzluğa kapılmışken; bu vaziyetten cesaretlenen düşman da hamlelerini artırmıştır. Mütecavizler, genç Albayımızın ve silah arkadaşalarının vurduğu darbeyle beklenmedik bir ders-i İbrete mağdur kalmış ve darmadağın olmuştur. Rabbim kahramanlarımızı korusun ve yardımcıları olsun. 

Genç Albayımız Yar M. Dostum, bugün sabah düşmanı püskürterek bir operasyondan dönerken silah arkadaşlarıyla beraber Güney Türkistan’ın Şehitler mezarlığına uğramış, silah arkadaşlarına şu mısraları seslenmiştir:

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı 

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı 

Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı:

verme dünyaları alsan da bu cennet vatani” 

Daha sonra genç Albayımız babasının silah arkadaşları olan ve orada yatan şehitlere, son damla kanına kadar onların yolunu ve bıraktığı değerleri savunacağına, son nefer, son nefes ve son mermiye kadar savaşacaklarına söz verimiştir. 

“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın 

Siper et gövdeni dursun şu hayasızca akın

Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın”

“Mehmet Akif Ersoy”

16.07.2021

Dr. Hangeldi



Editör: TE Bilisim