Türk Dünyası, bugün (26 Nisan Cuma) Kerkük Türkmenlerinin efsanevi lideri ve mücadele önderi, büyük dava adamı Dr. Nefi Demirci Ağabeyimizi ebedi istirahatgâhına uğurladı...

Ataköy 5. kısım Camii'nde Cuma namazı sonrası gerçekleşen cenazesi törenine  Dünyasından birçok temsilcisi, TÜRKÇÜ ve Turancı sivil ve sosyal kurumların, vakıf ve derneklerin (AYDINLAR OCAĞI, TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI, TÜRMENELİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ, AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU, HOCA AHMET YESEVİ VAKFI, ÜLKÜ-TEK, TMBD, KIRIM TATAR TÜRKLERİ DERNEĞİ, ORKUN VAKFI, KIZILELMA HAREKETİ Vb..) başkanları ile yöneticileri, eski Bakan ve üst düzey siyasetçiler, Milliyetçi Partilerin eski ve yeni Milletvekilleri, ülkücü ve Türk Milliyetçisi  aksakallılar ile aksaçlılar onu yakından veya  uzaktan tanıyan bütün Türkçü ve Turancılar son İslami vazife için oradaydı...

Cami içi, avlusu ve dışı  adeta mahşeri kalabalıkla doldu taştı, binlerce Türk Milliyetçisi,  büyük dava adamı ve mücadele önderini rahmeti Rahman'a uğurlamak, helallik vermek ve son duasını etmek için vefa örneği sergiledi.

Merhum Büyüğümüzün naaşını tekbirlerle omuzlarda taşımak için Türk Milliyetçileri birbirleriyle yarıştı ve Edirnekapı Sakızağacı Şehitlik Mezarlığına defnedildi.

                               ***

Dr.Nefi Demirci; Diaspora da Irak Türklerinin lideri, Doğu Türkistan’dan Kerkük’e Türk Dünyasının savunucusu, Türkmeneli davasının Yolbaşçısı, yılmaz savaşçısı, mücadele önderi ve büyük dava adamı, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği’nin Kurucu Başkanı.
1934 yılında Kerkük Çay Mahallesi’nde doğan Nefi  Demirci 1952’de Kerkük Lisesi’ni bitirerek, 1953 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1959 yılında mezun olduktan sonra Kerkük’e döndü. 1961-67 yılları arasında Kerkük Cumhuriyet Hastanesi’nde çalıştı. Uzmanlık eğitimi görmek için 1967 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Uzmanlık eğitimini bitirdikten sonra SSK İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1996 yılına kadar çalıştı ve emekliye ayrıldı, sonrasında başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde TÜRKÇÜ, TURANCI vakıf ve dernekler ile diğer sivil toplum kuruluşlarında Türkmen soydaşlarımızın yıllarca onurlu mücadelesinin temsilcisi oldu.

Gerek Türk kamuoyunda gerekse Dünya kamuoyunda;
Türkmen soydaşlarımızın uğradığı haksızlıklar, gördükleri baskı ve zulümler, fiziki işkenceler, sürgünler, ellerinden alınmaya çalışılan binlerce yıllık kültürel, siyasal ve sosyal haklar ile ekonomik kaynaklar, kısıtlanılmaya çalışılan özgürlükler gibi birçok konuda  sadece Irak'taki Türkmen soydaşlarımızın değil; Suriye'deki Türkmenlerin de temsilcisi oldu, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin ve aynı muameleye maruz kalan diğer mazlum ve mağdur Dünya Türklüğünün sesi ve nefesi olmaya çalıştı..

Küresel basın yayın organlarında sivil ve sosyal organizasyonlarda konuyu hep canlı ve diri tuttu, programlar yaparak gündemden düşürmedi..

Her ne kadar başta hükümet yetkilileri ve diğer siyasi organizasyonlar bu konuda yeterince etkili olmadı ve  duyarsız kaldıysalar da Dr. Nefi Demirci bu mücadeleden asla vazgeçmedi, yılmadı yıkılmadı. Siyaseten yapılması gerekenler konusunda başta hükümet yetkilileri olmak üzere diğer siyasi temsilciler nezdinde de etkili girişimlerde bulundu ve öncülük yaptı.

Türkmen soydaşlarımızın seslerinin duyulması ve haklarının savunulması adına Milli şuuru ve refleksleri harekete geçirmek için sürekli ve yıllarca mücadele etti, konferanslar verdi, panellere katıldı, sosyal organizasyonlarda liderlik yaptı, yüzlerce şuurlu ve bilinçli Türkmen YOLBAŞÇISI ile Türk Milliyetçisi yetiştirdi..

O, geride sadece gözü yaşlı ve kederli ailesi, üzgün sevenleri ile Türk Milliyetçileri değil; Irak Türkmenlerine sahip çıkmak ve bu onurlu mücadele sancağını ilelebet dalgalandırmak için ciddi bir sorumluluk yükü bıraktı.
Neyse ki bu şanlı ve şerefli mücadeleyi yürütebilecek bu sancağı devralacak, onun tedrisatından yetişmiş ve onun mücadele önderliğinden feyiz almış Savaş AVCI (Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı) gibi bir alt kuşak temsilcileri var, yetişmiş  şuurlu ve dinamik Türkmen aydınları var, her şartta ve durumda bu onurlu mücadele için canını siper edecek Türkçüler ve Türk Milliyetçileri var..

Küresel sistemin çöküşü ve Sinan Ateş... Küresel sistemin çöküşü ve Sinan Ateş...

Türkmen Davası sahipsiz değildir!
Değerli büyüğümüz ağabeyimiz mücadele önderimiz uçmağa vardı ama geride  binlerce Dr. Nefi Demirci adayı bıraktı, manevi evlatları olarak biz de varız!.

Türkmen soydaşlarımızın haklı mücadelesi, büyük Turan ülküsü ve Kızılelma hayali gerçekleşinceye, bütün Dünya Türklüğü tek vücut birlik ve dirlik içinde oluncaya kadar devam edecek.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!.
NE MUTLU TÜRKÇÜ'YÜM VE TURANCIYIM DİYENE!.

Erdinç BALCI - 26.04.2024

Editör: Kerim Öztürk