İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Türkmenistan’da, 26 Aralık’a kadar sürecek 11 günlük nüfus sayım işlemi bugün başladı. Ülkede Birleşmiş Milletler'in tavsiyesiyle istatistik bilgilerin yenilenmesi amacıyla nüfus sayımı yapılıyor.
Türkmenistan İstatistik Kurumu tarafından yürütülecek nüfus sayımında ülkenin demografik yapısı da ortaya çıkartılacak.İlk defa nüfus sayımı çerçevesinde konut sayımının da yapılacağını belirtildi.
Nüfus sayımı işlemini 24 bin kişi tarafından gerçekleştiriliyor. Nüfus sayımı çalışmasına üniversite öğrencileri, memurlar, doktorlar ve öğretmenler de dahil edildi.
Nüfus sayımı işlemi, ülkede faaliyet gösteren GSM operatörleri tarafından abonelerine SMS mesajı olarak iletildi. Ayrıca, nüfus sayımı çalışmaları çerçevesinde ülke genelinde özel telefon hattı kurularak, bilgi akışı sağlanacak. Nüfus sayımında görevliler, görevli bulunduğu bölgedeki evleri tek tek dolaşarak, bilgi edinecek.
Nüfus sayımı ile ilgili nihai sonuçların Temmuz 2013 tarihinde açıklanacağı kaydedildi.
Türkmenistan’da en son nüfus sayımı işlemi 1995 yılında yapılmıştı. 1995 yılındaki sonuçlara göre, ülke nüfusu yaklaşık 4 milyon 800 bin kişi.
1897 yılında yapılan nüfus sayımında Türkmenistan’ın nüfusu 850 bin kişi olarak kayıtlara geçmişti.

Editör: TE Bilisim