Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Türkmenistan'ın en büyük alış veriş merkezi başkent Aşkabat'ta hizmete açıldı. Yerli firmalar tarafından inşa edilen ve toplam 140 bin metrekarelik alana sahip olan AVM, törenle hizmete açıldı. 'Berkarar' isimli alışveriş merkezinin açılış törenine Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da katıldı.

190 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Berkarar AVM'in açılışını yapan Türkmen lider, resmi heyet ile birlikte alışveriş merkezindeki mağazaları, eğlence mekanları, çocuk atraksiyon bölümlerini ve marketleri
gezdi.
Toplam 140 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 340 mağaza, hipermarket, spor ve sinema gibi kalıcı mekanların bulunduğu Berkarar AVM, yeni teknolojiyle donatılmış eğlence tesislerini de içinde barındırıyor. Merkezin birinci ve ikinci katında mağazalar, üçüncü ve dördüncü katlarında onlarca restoran ve kafe yer alıyor. 4 katlı alışveriş merkezinde 4 bin 400 metrekarelik alanda çocuklar için oyun alanları bulunuyor. 400 metrekare alanı olan buz pateni, 60 kişilik 2 sinema salonu, 60 kişilik 3D, 8 kişilik 5D ve 8 kişilik VİP sinema salonları barındıran AVM, ziyaretçilerine bir yaşam merkezinin rahatlığını ve konforunu da yaşatmayı hedefliyor.
Berkarar AVM'de dünyanın önde gelen bir çok markasının mağazası bulunuyor.

Editör: TE Bilisim