YER İSİMLERİ DEĞİŞİKLİK İSTİSMARI VE GERÇEKLER.


 Yer isimleri değişikliği istismarı ile aslında bu toprakların tümünden uzun vadede Türk milletinin yediden yetmişe ismini silmeyi hedefliyorlar. Bu topraklarda ve dünyada sayısız kavimler milletler medeniyetler devletler geldi geçti ve yaşadıkları yerlere isimlerini verdiler.
Mesela Gümüşhane'ye bağlı yerleşim yerlerinin eski isimleri Ermeni, Rum ve daha önce yaşayan kavimler hatta onlardan önce bölgede yaşayan Hristiyan Türkler tarafından koyulmuştur. Sobran, Edişe, Leri, foliyas, galiyas, garlangas ayliya,manos,imere, işkilas vb isimler ne anlama geliyor?
Bu isimler bölgede yaşayanlar tarafından zamanla koyulmuş değiştirilmiş bugünlere gelinmiştir. Bu topraklarda yaşayan Egemen millet kimse bedelini bir türlü ödemiş ve hüküm sürmüştür en son hüküm sırası Türk milletinindir. Anadolu milletler medeniyetler kavimler mezarlığıdır.
Bu topraklar da ismi de hükmü de vermek kıyamete kadar artık Türk milletine aittir.Bunun için her türlü bedeli ödenmiştir. Şartlar yeni bedeller ödemeyi yeniden ortaya çıkarması halinde son damla kanımıza kadar milletçe bu bedeli seve seve öderiz. Öyle masumiyet meşruiyet özgürlük psikolojik operasyonlarıyla süreç kurnazca profesyonelce yürütülüyor. Operasyonlar yapılmak için sanal abartılı mazlumlar ve mağdurlar meydana getirilerek direnç noktaları kırılıp silinmek isteniyor.
Baskı edebiyatı ile küresel çetelerin Anadolu'yu Türk'süzleştirme kefen biçme boğma projeleri hayata geçiriliyor. Anadolu da Müslüman Türk isimlerinden kim niçin rahatsızdır? Bu isimlerden rahatsız olanlar İstanbul'un isminden Türkiye'nin Türk'ünden de rahatsızdırlar. Ülkenin ve İstanbul'un ismi demi değiştirilecektir? Ülke üzerindeki yer isimlerinin değiştirilmesi masumca ateşle oynamak ülke üzerinde iddia sahiplerine hak ve yol vermek işlerini kolaylaştırmak değil midir?

Dünya da ve bölgemizde savaşlar oldu antlaşmalar yapıldı. Binlerce yıldır bu topraklara egemen Türk milleti, ve devleti kendi isim kültür ve medenini bu topraklara nakşetmesi kadar doğal bir durum olabilir mi? Bugün Kürtçe isimlerle başlayan etnik taleplerin sonunda o etnik aidiyetlere de de asla buralar yar edilmez. Türk'ün ismi silinirse bu topraklardan Kürt'ün esamesi bile okunmaz.

Gizli kılıflarla yüzyıllardır Rum, Ermeni, Yahudi ve Haçlı dayatmaları ile bu topraklar bizim değilmiş aşağılık psikolojisi oluşturulmak isteniyor. Şark meselesi batılı haçlı oryantalistlerin dinmeyen marazı asırlardır hezeyan ve hayalidir. Bunu görmemek yok kabul etmek bunu dillendirenleri suçlamak mankurtluktur.

Bu topraklar da en uzun yaşayan ve kıyamete kadar da her değeri ile yaşayacak mahşere buradan gidecek millet Allah'ın izniyle Türk milletidir. Yüzyılların şarkısı bu topraklar da Türk milleti için söyleniyor. Bu toprakla da Kardeşlik türküsünü Kürt ve Türk Türkçe söyleyecektir. Temellerin duruşmasını yaptık yine yaparız o temellerden her kazıda şehit kanları ve atalarımızın kemikleri çıkar işte bedel ödenmiştir. Yeter mi?