Harekete sahip çıkacak, önce kendisi siyasi kıyama kalkacak, herkesi camia mensubu kim olursa olsun ayağa kaldıracak bir ve bütünlük içinde olacağız. Bizim içimizde ötüp yumurtayı başka fola bırakanların ötmesi boş lakırdıdır.

Ömründe bize oy vermeyip, hep MHP dizaynı yapan, katkısı olmayan, sandıktan az oy çıktığında, vicdanı sızlamayan, ahkam kesen, siyasi ahlaksızlara denecek tek cümle, "ülkücülük lafı etme" ve "Nerede soyunmuş isen orada giyin" demektir.

Yani her şartta bu mübarek hareketle duygusal bağını koparmayan, eleştiren ama siyasi kıblesi değişmeyip MHP içinde olanlara, muhabbet ve saygı duyuyorum.

Bu vefa ve sadakati gösterenlerle hareketi, MHP'ni edep, adap çizgisi ve ölçüleri içinde konuşuruz.Siyasi tercihini başka türlü kullanan ve hala ülkücüyüm diyenler, hala eski edebiyatı ile eskisinden siyasi itibar ve nemalanma arayışını sürdürmek, ahlaki değildir. Artık eskiyi bırak,çık ortaya, mertçe yeni siyasi tercihini savun, orada ol, yani hala Ülkücülük edebiyatı, utanç verici iki yüzlülüktür. Ülkücülük kanarya sevenler hareketi değildir.

Ülkücülük karşılıksız sevda ve idealleri olan,tek partisi MHP olanların, ideolojik ve siyasi hareketidir. Mesela bizler Ümraniye'de seçim alalım diye seçim kampanyası yaptık ama,yanımızda olması gerekenler maalesef olmadı ve yalnız kaldık.

Devlet bahçeliyi suçlamadan, önce yatan, çalışmayan kendini suçlamalı,silkinmeli bu hareketin her mensubu az veya çok hedeftir.O yüzden iyiyi, güzeli, en iyi sonucu alma adına söylenen, her görüş takdire şayandır. Ama öyle kırarak, dökerek, suçlayarak ve hakaret ederek, kendi gözündeki merteği görmeden, başkalarının gözündeki çöple ilgilenmek, gerçek samimi bir eleştiri değildir.

Hataları ortadan kaldıracağız ama şahıslarımızı incitmeyeceğiz.Ülkücü hareket kanarya sevenler derneği, spor kulüpleri taraftar derneği veya bozkurt sevenler derneği değildir. Türk milletinin varlık ve beka davasının savunulduğu, efsane kahramanların, şehitler vererek kurduğu,kıyamete kadar yaşayacak kutlu mübarek, şerefli ve dualı bir harekettir. Mevsimlik ve seçim için değil,millet hizmetkarı, gerçek devlet adamı yetiştiren bir kaynaktır.Türk milletinin tek mensubu kalsa bile, teslim alınamayan Türk'ün son kalesidir. Şunu belki hesap yapanlar gözden kaçırıyor,yeryüzünde tek Türk evladı kalsa istiklal marşının ruhu ile yeniden dirilir, silkinir,ay yıldızlı al bayrağı eline alır, yeniden devlet kurar ve dünyaya hükmeder.Bugün bunalan insanlık, Türk milletinin tarihi misyonuna dönmesini bekliyor.

Bu da öyle Türk milletinin çalınan 2023 vizyonundan,Türk milletini silerek, orada bile Ülkücülerden aşırma hırsızlık denemeleri ile olmaz.Türk milleti zengin tarihi kültürel birikimi,medeniyet değerleri,binlerce yıllık devlet tecrübesi ve misyonu ile dünya vizyonuna çıkmadan akan kan dökülen göz yaşı bitmez.
Evet yeniden dünyaya "Türkler geliyor" dedirtecek kahramanların hareketi ülkücü milliyetçi harekettir.

Sabri ŞENEL