Müslüman Türk olmanın şuurunu ,inancını ,felsefesini yaşamayan hiç kimseyi ,etiketi ,kariyeri,camiadaki yeri ne olursa olsun, Ülkücü olarak,ülkücü gözüyle bakamayız. Ülkücü içki içmez, kumar oynamaz,eğri ayakları yoktur. Kur'an da yazılanları yapar ,yapmaya çalışır. Allah'ın yasakladıklarını yapmaz, yap dediklerini yapar. Vatanını ,milletini ,devletini,bayrağını ,dinini sever ve İslam imanını ve Türk olmanın şuurunu yaşar. Terbiyelidir,yalan söylemez,güvenilirdir,alçak gönüllüdür. Ayak oyunları içinde olup,hep BEN BEN demez.Davayı şahsi çıkar için kullanmaz.Nefis yapmaz. Çıkarı ve koltuk uğruna ordan oraya atlamaz. Zamanında konuşup başımızı ağrıtan ,kimseye konuşma fırsatı vermeyipte,çıkarı görünce ,ya da azıcık zoru görünce tüyenleri çok gördük ,bu türlerden zarar gelir,bu tiplerden Ülkücü olmaz. Bu adamlar yüzünden Milliyetçi Hareket istenilen seviyede halkla buluşamamıştır. Geçmişte ne edebiyat yapanlar vardı,öylelerini tanıyorum ki, şimdi dahi sayfalarımızda yazdığımız yazıları,dava ile ilgili paylaşımları,korkusundan birileri görür diye beyenme ,tıklama ,paylaşma ,bir toplantıya katılma,camiayı hatırlama ,camia ile ilgili etkinliklere katılma,Ülkücülerin hatırını sorma cesareti gösteremiyorlar . Bu korkaklardan ÜLKÜCÜ olmaz, olamaz. Bu tür insanlar bizi hep oyalamışlardır. Dedikodu çıkarmışlardır,dağılmamız için sinsice planlarını zaman zaman uygulamışlardır.

Ancak devlet memuru olupta izlenen ,fırsat olduğunda harcanma konumunda olan arkadaşlarımızı bu kategorilerin dışında tutmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Fakat onlarda bu konumlarını istismar ediyorsalar,onlarında hareketleri ortaya çıkar. Davaya sadıklığı bu millet öyle anlıyor ki,gözden kaçmıyor. Davaya sadıklığımız görünen o ki yüzde on üçlerde seyrediyor ,bu kadar basit. Ne başkanlar vardı,reislik taslayan bir sürü adam , okumayan ,düşünmeyen ,gösteri heveslileri küçük çıkarlar için toz oldu gittiler.Hala böyle insanlar var. Teşkilatlar bu tür BEN BEN diyen insanlardan camiayı kurtarmalıdırlar. Bizlere öğütler veren ne bilmişler vardı , egolarını tatmin olmayınca ortalardan kayboldular, bir çoğu iktidar nerde onlarda oralara kara sinekler gibi iliştiler. Başka yerlere gidip eski Ülkücü lakabı ile karıştırdılar ortalığı,kullanıldılar,çıkarları için hala hareketi baltalamaya devam ediyorlar. Tüm bu oyunlara gelen saf arkadaşlarımız mevcuttur. Onun içindir ki herkes sorumluluğunu iyi bilmesi lazımdır.

İnsanlar ne kadar zor durumda olursa olsunlar ,inandığımız kutsal davamız akıllardan çıkmaması lazım.Hele bu ortamda... Herşey allak bullak,hainlik diz boyu iken! Bir bakıyorsun birilerine bende bir zamanlar Ülkücüydüm diyorlar ,ee ne oldu Türk Milleti'nin kökü mü kurudu da şimdi başka yerlerde kemik yalıyorsunuz? Diye sormak elbette hakkımızdır ,diye düşünmek doğru değil midir? Kimisi satılıyor,kendilerini palyaço olmaktan kurtaramıyorlar. Bu tip adamlardan Ülkücü olmaz. Ülkücü dünde Ülkücü olmalı ,bugünde ,yarında. Her ne sebep olursa olsun kopup gidenler artık Ülkücü deyildir,olamazlar. Bu gibilerden yol arkadaşı olamaz. 1944 lerde tabukluklarda çile çekenlerin hangisi davalarını satmıştırlar? Son yıllarda ise ortaya çıkan adamın adamı olma furyası ise bu harekete çok zarar vermektedir. Bir ekip kazanıyor,diğer ekip gidiyor,birdaha gelmiyor. Ben bir emekli öğretmen ve eski bir ocak yöneticisi olarak partililere hep yakın durdum, ancak partililerimizi dikkatle izledim, baktım camia bizim umduğumuz gibi değil.O kadar basit hatalar yapıyorlar ki, seçimlerde barajın altında kalmadığımıza şükrettik. Yani bizim yetiştiğimiz ”Lider ,doktrin ,teşkilat ”üçlüsüne riayet etmekten çok uzak bu camia,nasıl olacak bilemiyoruz!!! Zaten bu ortamda herkes içten içe kılıçları çekmiş,işler kavram kargaşaları ile karışmış durumda. Bu camiayı batırmak isteyenlerin ,Türk’e düşman olan herkesin gözü Ülkücü Hareketin üzerinde. Ancak bu davanın çilesini çekenler,Türk Milliyetçileri ,Ülkücüler bu durumu anlayıp toparlanmaktan çok uzak görünüyorlar… Allah herkese hüsn-ü niyet ve zihin açıklığı versin. Önümüzdeki seçimlere kaliteli adaylarla ,ben benci olanları ayıklayarak ,eksik bir çok şeyin tamiratını yaparak ,MHP yoluna devam etmelidir.

Başbuğ, iyice yaşlanmasına rağmen,ona bile akla hayale gelmeyen iftiralar atmıştı bu camia içinden çıkan birileri. Bu adamların bir kısmını yakinen tanımaktayız. Şimdi onlardan bazıları akp nin üst katlarında Ülkücü kanı içmenin peşindeler... Onun için herkes çok dikkatli olmalıdır.İçimiz ajan kaynıyor. Ben Ülkücüyüm diyenler lütfen oyunlara gelmeyiniz.. Birbirinizi kırmayınız. Konuştuğunuz cümleleri çok iyi seçmelisiniz. Ben yıllardır Ülkücüyüm deyipte MHP ye oy vermeyen ,eleştiri hastalığına yakalanmış insanlar tanıyorum. Öyleleri varki, hayatını Türk- İslam Ülkücülerini eleştirmekle geçirmeğe adamış ,misyoner şefleri gibiler. Bulunduğum ilde ,ilçelerde partiye uğradığımda hoşuma gitmeyen tavırlara rastlıyorum.Zaten herkes adamın adamı olmuş. Kimse kimseyi sevmiyor, bu durumda MHP yi terk mi etmemiz lazım? Asla ,daha çok sarılıp ,menfaatçilere fırsat verilmemesi gerekmektedir. Bu şartlar devam ederse ,Ülkücüler akıllarını başlarına almazlarsa ,sen -ben derken partiyi maazallah kötü durumlara sokabilirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi ,ülkemizin bugünkü kuşatılmışlık ortamını düşünemeyen ,geçmişte çektiğimiz acıları unutan,kendi öz eleştirisini yapamayanlar ,bu davaya zarar veriyor.Ancak bir kısmı verdikleri zararın farkında değildirler...Bu durum , konferanslarla ,seminer çalışmaları ile ,gönül adamlarının ellerini taşın altına koyarak , bertaraf edilmelidir.

Bu camia içindeki tüm insanlar , hepimiz, ben davanın neresindeyim,bu davaya nasıl yararım olabilir? Allah rızası için katkı sağlamayı herkes düşünmeli,birlik ve beraberliğe zemin hazırlamalıyız. İllaki birileri seçilecek , yönetici pozisyonunda olacaklardır. Seçilen kim olursa olsun, ihanet içinde olup ve davaya zarar vermedikleri müddetçe , bu dava adamlarına destek vermek lazımdır. Yanlışlarını uygun dille hatırlatmak gereklidir. Konuşa konuşa, İslamdaki istişare müessesesi işletilerek meseleleri çözmek lazımdır. Ajanların oyununa bu camia gelmemelidir. Lider ve çevresi ,daha aktif ,daha karizma ,daha çok projeleri ile yurdun her yerinde HALKIN içinde olmalıdırlar.Tüm teşkilatlarda halktan uzak şahsiyetler var ise, görevini iyi yapamayan insanları kırıp dökmeden arka planlara çekerek ,çalışkan , aydın, okuyan ,bilinçli dava adamları ile bu mukaddes hareket , milletle buluşturulmalıdır. Kısaca izah edersek ; ÜLKÜCÜ OLMAK ve ÜLKÜCÜ KALMAK her babayiğidin harcı değildir . Herkes Ülkücü olamaz. Kendimizi Kaf Dağı sanmamalıyız. Alçak gönüllü ,davanın felsefesini yaşayan bireyler olarak ,bu kutlu davada yer almalıyız.Tüm hainlerin gözü Ülkücü Hareket'in üzerindedir .Tüm Ülkücüler , dış dünya ve ülke içindeki dost -düşman tüm insanlar tarafından izlenildiklerini düşünerek davranış sergilemelidirler . Aksi taktirde yarın ' ne sen, ne ben ,ne siz ,ne biz ,ne de TC Devleti ' olmayabilir ! Fikrini akıllardan hiç kimse çıkarmamalıdır !!! Allah Tüm Mukaddeslerimizi Korusun…Amin.