Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu başkanlığındaki heyet, Kuzey Irak’ta temaslarda bulundu. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Azizoğlu başkanlığındaki Türkiye Uluslararası Üniversiteler Konseyi heyetini kabul etti. Selahattin kasabasındaki Başkanlık Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeye basın mensupları alınmadı.
Azizoğlu, Uluslararası Üniversiteler Konseyi hakkında Barzani'ye bilgi verdi. Konseyin 51 üniversiteden oluştuğunu belirten Hikmet Azizioğlu, 12 İslam ülkesindeki üniversiteleri de bünyesine alan konseyin merkezinin Türkiye olduğunu aktardı. Azizoğlu, konseyin gelecek yılki kongresini Dohuk şehrinde yapılacağını belirterek bu çerçevede Dohuk Üniversitesi ile işbirliği yapıldığını kaydetti.
Mesud Barzani ise Duhok Üniversitesi ile konsey arasındaki ilişkinin önemine vurgu yaptı. Konseyin çok sayıda üniversiteyi bünyesinde bulundurmasının önemli olduğunu aktaran Mesut Barzani, ayrıca eğitim alanındaki her türlü işbirliğine de açık olduklarının altını çizdi.

Editör: TE Bilisim